Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rimavská Sobota za slušné Slovensko

.miroslava Čierna .spoločnosť .za slušné slovensko

Ako každý večer som pozerala televízne noviny a z nich som sa dozvedela o vražde novinára a jeho priateľky. Najskôr som si myslela, že je to informácia zo zahraničia. Keď som si uvedomila, že sa to stalo na Slovensku, zostala som v šoku.

Rimavská Sobota za slušné Slovensko Branislav Bibel / SITA

hľadala som ďalšie informácie, tie neskôr prichádzali zo všetkých strán. Kým si to človek trošku utriedi v hlave – veď celý deň myslíte na svoju prácu, rodinu a riešite také tie bežné veci – no kým vám to celé dôjde, chvíľu to trvá. Hneď sme si začali písať so Zuzkou. Zisťovali sme, akým témam sa Janko venoval a čo vlastne jeho vražda znamená. Nezaregistrovali sme u nás v meste žiadnu aktivitu, tak sme vytvorili len event na fejsbúku, aby sme sa pietne stretli na námestí. Bolo nás tam pár. 

Sledovali sme, čo sa deje po celom Slovensku, ako sa pripájajú jednotlivé mestá, ale Rimavská Sobota zase nič. Zuzka mi poslala mapu zo stránky Za slušné Slovensko a juh Slovenska bol čistý ako sneh. A vtedy sme si povedali, respektíve napísali. Bolo asi desať hodín večer a my sme si napísali, že to takto nemôže byť. Urobíme event na FB tak, ako minule, a pošleme info ľuďom z iniciatívy Za slušné Slovensko, aby na mapu zaradili aj Rimavskú Sobotu. Že aj tu sú ľudia, ktorí sa pripájajú. Takto sme si to predstavovali: prídeme na námestie, porozprávame sa a rozídeme sa domov. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite