Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia proti korupcii pokračuje

.redakcia .spoločnosť

Študenti organizujúci Veľký protikorupčný pochod pokračujú vo svojich aktivitách a zbierajú podpisy aj v lete.

Akcia proti korupcii pokračuje boris németh

keďže sme študenti, veľa z nás chce v lete tráviť čas s rodinami. To ale neznamená, že sme naše aktivity zastavili, práve naopak. Neustále diskutujeme o tom, kam chceme našu iniciatívu posunúť a vymýšľame ďalšie kroky. Cítime veľkú podporu od ľudí a to nás ženie dopredu," povedala nám Karolína Farská z tímu organizátorov pochodu.

Okrem zberu podpisov v uliciach miest Slovenska študenti plánujú spustenie online kampane, ktorá bude motivovať ľudí k podpore petície, chcú tiež žiadať o pomoc podnikateľov. O týchto plánoch hovorí Dávid Straka: "Plánujeme osloviť podniky bary, reštaurácie či krčmy s možnosťou zapojiť sa do zberu podpisov. Takáto spolupráca pomôže obom stranám – ich zákazníci dostanú možnosť podporiť petíciu a tým napomôcť k verejnému tlaku na riešenie korupcie, ktorá výrazne škodí aj podnikateľskému prostrediu.”

Do dnešného dňa sa študentom podarilo vyzbierať približne 65 000 podpisov, z toho približne 25 000 vyzbierali priamo na protikorupčných pochodoch. "Na začiatku to išlo jednoduchšie, najmä na pochodoch, kde sme vyzbierali tisíce podpisov bez väčšej námahy. Aj zber v meste bol pred letom jednoduchší. Veľa ľudí je v súčasnosti odcestovaných, skúsime sa preto zamerať na veľké akcie. Najbližšie budeme podpisy zbierať 4. a 5. augusta na festivale Atmosféra v Hontianskych Nemcoch a 19. augusta na festivale FLAAM v Nitre. Čas medzi akciami využijeme na zber podpisov v ďalších mestách," uzavrel Róbert Martin Hudec.

 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite