Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rezník šéfom RTVS?

.eva Čobejová .spoločnosť .profil

Koalícia sa stále nedohodla na spoločnom kandidátovi na post šéfa RTVS. Opozícia a Most-Híd sa pravdepodobne priklonia k Michalovi Ruttkayovi. Smer a SNS budú hlasovať za súčasného šéfa TASR Jaroslava Rezníka. To je človek, ktorý nie je síce tak mediálne zbehlý, ale pre politikov má svoju cenu.

Rezník šéfom RTVS? Marko Erd/SITA

jaroslav Rezník je dlhoročný manažér verejnoprávnych médií, preto je to dobre čitateľná osoba, o ktorej sa vie, že sa dokáže pružne prispôsobiť očakávaniam, aké sa naňho kladú. Slúžil za Mečiara, Dzurindu, za Fica. A dokázal všetkých presvedčiť, že buď je ich človekom, alebo aspoň neškodí. 

Síce nie je žiadna výrazná osobnosť, ani žiadny veľký manažérsky mág či trendový vizionár, ale je to spoľahlivý úradník, ktorý nebude nikdy presadzovať priveľkú slobodu pre svojich redaktorov, bude vytláčať komentatívne prvky a nebude ani žiadny experimentátor s novými formátmi. Urobí nejaké úspory, aby sa nepovedalo, a najmä bude pravidelne vyvíjať na politikov mierny tlak v tom, aby štedrejšie platili za služby verejnoprávnych médií. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite