Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sudcovia si vybrali nových zástupcov do Súdnej rady, Združenie za otvorenú justíciu neuspelo

.redakcia .spoločnosť

Prešiel aj bývalý štátny tajomník ministerstva spravodlivosti a pravá ruka Štefana Harabina Daniel Hudák. Združenie Za otvorenú justíciu pohorelo.

Sudcovia si vybrali nových zástupcov do Súdnej rady, Združenie za otvorenú justíciu neuspelo Marko Erd/SITA Pohľad na tabuľu Najvyššieho súdu SR počas voľby zástupcov do Súdnej rady SR. Volí sa v budovách krajských súdov, Najvyššieho súdu a Špecializovaného trestného tak, ako sú vytvorené volebné obvody.

novými členmi Súdnej rady SR sú sudcovia Ján Burik, Daniel Hudák, Miloš Kolek, Marcela Kosová, Martin Michalanský, Pavol Pilek, Lenka Praženková a Erika Zajacová. Neoficiálne výsledky volieb zverejnil denník Pravda.

Združeniu sudcov Slovenska prešlo všetkých šesť kandidátov. Spomedzi kandidátov združenia Za otvorenú justíciu nezískal ani jeden dostatočnú podporu, informuje denník.

Ján Burik je sudcom Krajského súdu v Žiline a za člena rady ho navrhla Sudcovská rada Krajského súdu v Žiline, Sudcovská rada Okresného súdu Martin, Združenie sudcov Slovenska (ZSS), Sudcovská rada Okresného súdu Ružomberok, Plénum Okresného súdu Liptovský Mikuláš a podporu mu vyjadrilo plénum Okresného súdu Námestovo.

Z Najvyššieho súdu je Daniel Hudák, ktorého navrhlo 50 sudcov. Sudcu Krajského súdu v Prešove Miloša Koleka navrhla Sudcovská rada Krajského súdu v Prešove. Sudkyňu Krajského súdu v Bratislave Marcelu Kosovú navrhla Sudcovská rada Okresného súdu Bratislava V, Sudcovská rada Krajského súdu v Bratislave, Združenie sudcov Slovenska a Sudcovská rada Okresného súdu Bratislava.

Martin Michalanský, sudca Krajského súdu v Košiciach, bol nominantom Sudcovskej rady Krajského súdu v Košiciach a ZSS. Pavol Pilek, sudca Krajského súdu v Nitre, bol kandidátom Sudcovskej rady Krajského súdu v Nitre, ZSS, Sudcovskej rady Okresného súdu Nové Zámky, Sudcovskej rady Okresného súdu Komárno a Sudcovskej rady Okresného súdu Levice. Lenku Praženkovú navrhlo Združenie sudcov Slovenska a Sudcovská rada Okresného súdu Pezinok. Sudkyňa Krajského súdu v Trenčíne Erika Zajacová je kandidátkou ZSS a Sudcovskej rady Krajského súdu v Trenčíne.

Zdroj: SITA

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite