Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Škandál Mosta: Pán Méry, odstúpte!

.michal Magušin .názory

Vo verejnej debate kandidátov na post šéfa Úradu pre verejné obstarávanie predviedol kandidát Juraj Méry, spájaný so stranou Most-Híd, ukážkovú nekompetentnosť.

Michal Magušin

stáva sa vám niekedy, že sa v rôznych životných situáciách cítite trápne aj za iných ľudí? Keď sa vkusne oblečený pán pri vedľajšom stole v reštaurácii obleje kokosovo-arašidovou omáčkou, alebo keď staršej dáme začne v kostole uprostred premenenia zvoniť otravná melódia na telefóne a ona ho nie a nie nájsť v kabelke? Zatvoríte oči a prajete si, aby sa vám to len snívalo. Presne toto som dnes zažil na diskusii troch kandidátov na šéfa Úradu pre verejné obstarávanie.

Niežeby doterajšia šéfka ÚVO Zita Táborská a jej kolega Peter Kubovič boli oslňujúcimi kandidátmi.

Táborská pôsobila nevýrazne a unavene, sťaby ste si predstavili výraz tváre ministerky Žitňanskej vo vrcholovej fáze znudenej ľahostajnosti. Tvárila sa, že Úrad je na dobrej ceste a stačí ho len trošku viac sprofesionalizovať. Chválila sa, že Úrad nemá na konte žiadnu kauzu – čo jej otázka z publika zhrnula do výpočtu „kompa, výstavba futbalového štadióna v Bratislave, elektronické palivové karty, agentúra Evka, autobusová doprava v Nitrianskom samosprávnom kraji“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite