Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Egypte zaútočil Islamský štát na kresťanské kostoly, hlásia najmenej 37 obetí

.redakcia .spoločnosť

K dnešným dvom útokom na kostoly koptských kresťanov v mestách Tanta a Alexandria v severnom Egypte sa prihlásila džihádistická skupina Islamský štát (IS). O život prišlo najmenej 37 ľudí.

V Egypte zaútočil Islamský štát na kresťanské kostoly, hlásia najmenej 37 obetí Nariman El-Mofty/AP/SITA

na islamistov napojená tlačová agentúra Amak informovala prostredníctvom online vyhlásenia, že útoky v mestách Tanta a Alexandria spáchali militanti zo sinajskej odnože extrémistickej organizácie Islamský štát. Egyptskí extrémisti napojení na IS sú aktívni prevažne v severnej oblasti Sinajského polostrova.

Prvý útok sa stal predpoludním v koptskom kostole v egyptskom meste Tanta asi 60 kilometrov severne od Káhiry. V Tante prišlo o život najmenej 26 ľudí a takmer 70 sa zranilo.

Prinajmenšom 11 obetí a 35 zranených si vyžiadal druhý útok počas dnešnej Kvetnej nedele na kostol koptských kresťanov v Egypte. Nálož vybuchla popoludní pred Kostolom sv. Marka v Alexandrii asi 200 kilometrov severozápadne od Káhiry, kde koptský pápež Tawadros II krátko predtým odslúžil slávnostnú omšu pri príležitosti Kvetnej nedele.

Zdroj: SITA

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite