Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Holokaust nebol tragédiou obetí, ale celej spoločnosti

.anton Vydra .spoločnosť

Historici si nesmú nahovárať, že porazia extrémizmus, no môžu k tomu prispieť, povedal historik Ivan Kamenec na medzinárodnom workshope venovanom výskumu holokaustu.

Holokaust nebol tragédiou obetí, ale celej spoločnosti Boris Németh

dokumenty a materiály k holokaustu sú dnes uschované v početných archívoch a zbierkach po celom svete. Od konca druhej svetovej vojny vzniklo obrovské množstvo kníh a článkov, zapísaných svedectiev, analýz či komentárov. Mať v tom prehľad už nie je v silách jednotlivca.

V Dokumentačnom stredisku holokaustu v Bratislave sa 9. februára 2017 konal medzinárodný workshop, ktorý predstavil spoluprácu tohto strediska s inými zahraničnými projektmi zameranými na mapovanie prítomnosti židovského etnika a archívov dokumentujúcich holokaust v strednej, východnej a juhovýchodnej Európe.

Na podujatí sa zúčastnili aj Veerle Vanden Daelen z Belgicka, ktorá zastupovala online portál EHRI (European Holocaust Research Infastructure), a Jarka Vítamvásová, ktorá zas prezentovala podobný projekt

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite