Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aktualizované: Uniesli líbyjské lietadlo

.redakcia .spoločnosť

Únoscovia lietadla so 118 ľuďmi, ktoré pristálo namiesto Tripolisu na Malte, prepustili pasažierov a vzdali sa.

Aktualizované: Uniesli líbyjské lietadlo Jonathan Borg/AP/SITA

dvomi únoscami unesené dopravné lietadlo líbyjskej spoločnosti Afriqiyah Airways so 118 ľuďmi na palube dnes pristálo na medzinárodnom letisku na Malte. Stroj A320 na vnútroštátnom líbyjskom lete pôvodne smeroval z mesta Sabhá do tamojšej metropoly Tripolis. O situácii na letisku bol upovedomený aj maltský premiér Joseph Muscat. Miestne bezpečnostné zložky sú v stave pohotovosti.

Jeden z únoscov líbyjského lietadla vyhlásil, že je „stúpencom Muammara Kaddáfího“, bývalého líbyjského vodcu. Denník Times of Malta uvádza, že v prípade splnenia požiadaviek je vraj ochotný prepustiť všetkých 111 pasažierov, nie však sedemčlennú posádku. Požiadavky ale nešpecifikoval.

Únoscovia Airbusu podľa maltskej televízie varovali, že majú ručné granáty a že sú pripravení stroj vyhodiť do povetria. Maltskí vojaci zaujali pozície niekoľko sto metrov od lietadla stojaceho na runwayi. Lety, ktoré mali pristáť na medzinárodnom letisku na Malte alebo z neho odštartovať, boli zrušené alebo odklonené.

Únoscovia prepustili z lietadla všetkých cestujúcich. Následne sa vzdali a zatkli ich. Predtým uvideli, že chcú na Malte požiadať o politický azyl.


Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite