Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Klyčka zdolal Róm

.peter Bálik .spoločnosť

Mal to byť ďalší zápas, ktorý potvrdí jedenásť rokov známy fakt. Totiž, že na svete sa nenašiel súper, ktorý by dokázal poraziť ukrajinského boxera Vladimíra Klyčka.

Klyčka zdolal Róm Martin Meissner/AP/SITA Vladimir Klyčko sa bráni pred údermi Tysona Furyho počas sobotňajšieho zápasu v nemeckom Düsseldorfe.

.a predsa sa v sobotu našiel. Tyson Fury, boxerský outsider z britských ostrovov, to dokázal. Po dvanástich kolách porazil najlepšieho boxera planéty na body. Nebol to žiadny slávny zápas. Súboju v najťažšej váhovej kategórii chýbalo potrebné vzrušenie, súperi sa skôr strážili, než by zasypávali toho druhého bolestivými ranami. Najmä od Klyčka sa čakalo viac. Nedostal sa však takmer k ničomu a Furymu poslúžil v ringu skôr ako sparingpartner.

„Na predzápasovú konferenciu prišiel v kostýme Batmana, aby na nej neskôr knokautoval prezlečeného Jokera.“

Oveľa aktívnejší bol práve Fury. Boxer s rómskou krvou, ktorý si desať kôl držal svojimi dlhými rukami svojho protivníka na dištanc a iba občas mu ušetril nejaký ten úder. Ani jeden nebol presný a dôrazný, no Klyčkova tvár bola po zápase pokrytá tržnými ranami a modrinami.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite