Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nová kniha: Náš António

.štefan Hríb .spoločnosť

Každý národ má hrdinov, ktorí odvahou, talentom alebo charakterom prekonali priemer. Ale národy mávajú aj svätých, ktorí nad priemerom vyčnievali láskou.

Nová kniha: Náš António

.naše vydavateľstvo uvádza novinku, ktorá je viac ako kniha. Je to príbeh kňaza, ktorého komunisti väznili v uránových baniach a ktorého jeho vlastná cirkev odsunula na okraj. On sa však nepoddal zatrpknutosti, naopak, premenil sa na ostrov lásky.

Raz mi k tomu Anton Srholec povedal: „Každá namáhavá cesta je pravdivá a správna, a každá pohodlná cesta vedie do pekla."

Pokladom knihy sú legendárne kázne Antona Srholca z bratislavského kostola Blumentál z obdobia komunistickej diktatúry v rokoch 1972, 1973 a 1974. Získali sme ich vďaka pomoci Antona Zajaca a jeho matky, ktorá si kázne v období normalizácie tajne nahrávala a prepisovala.

V knihe nájdete aj náš profilový rozhovor z novembra 1999, prepis Antonovho vystúpenia v relácii .pod lampou z júna 2009, jeho fejtóny z rokov 2013 a 2014 a tiež fotografickú štúdiu Borisa Németha, ktorý fotil Antona s jeho bezdomovcami v zariadení Resoty.

Knihu Náš António si môžete už teraz objednať v našom e-shope za zvýhodnenú predpredajovú cenu 13,90 €. Od 16. novembra nájdete túto knihu vo všetkých dobrých kníhkupectvách.

Srdečne Vás týmto pozývam na krst knihy, ktorý sa uskutoční 17. novembra o 19.00 v kníhkupectve Martinus na Obchodnej ulici v Bratislave. Dozviete sa všeličo nové, budete si môcť knihu kúpiť a veľmi radi sa s Vami porozprávame.

Kniha Náš António je venovaná Antonovi Srholcovi, v ktorom sa Slovenska potichu dotýka nebo.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite