Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tragédia na Sinaji

.juraj Kušnierik .spoločnosť

Dnes ráno, krátko po piatej hodine, havarovalo nad Sinajským polostrovom lietadlo spoločnosti Kogalymavia s 224 ľuďmi na palube. Traja z nich boli Ukrajinci, ostatní občania Ruska.

Tragédia na Sinaji ANATOLY MALTSEV/EPA/profimedia Príbuzní pasažierov havarovaného lietadla spoločnosti Kogalymavia/MetroJet na letisku v St. Petersburgu.

kogalymavia je malá súkromná letecká spoločnosť. Vznikla v roku 1993, v roku 2012 prešla rebrandingom a dnes sa nazýva MetroJet. Mala dva Airbusy 320 a sedem Airbusov 321.

Jeden z nich vzlietol dnes ráno o 4:51 nášho času z egyptského letoviska Šarm al Šejk a nabral kurz smerom na sever. Desať minút po desiatej hodine mal Airbus 321 s 217 cestujúcimi (medzi nimi 17 detí) a siedmimi členmi posádky pristáť na letisku Pulkovo v St. Petersburgu. Išlo o turistov vracajúcich sa z najobľúbenejšej destinácie medzi ruskými dovolenkármi.

„Isté je, že trup lietadla sa rozlomil, pričom zadná časť zhorela a predná narazila do skalného masívu.“

Presne 23 minút po štarte, keď lietadlo preberali cyperskí letoví dispečeri, sa však stratilo z radaru. Krátko predtým spomínali piloti nejaký technický problém na jednom z dvoch motorov, potom požiadali o možnosť núdzovo pristáť na niektorom z blízkych letísk. Vzápätí sa komunikácia s lietadlom definitívne prerušila.

Okolo pol desiatej pilot izraelského vojenského lietadla objavil trosky lietadla na severe Sinajského polostrova, 35 kilometrov južne od pobrežného mestečka Al Aríš.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite