Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chelsea alebo Liverpool?

.michal Magušin .filip Olšovský .spoločnosť

Posledný októbrový deň, sobota, 13:45. Proti sebe stoja dva anglické tímy s bohatou tradíciou a turbulentnou prítomnosťou. Ako to dopadne?

Chelsea alebo Liverpool? Martin Meissner/AP/SITA Kouč Chelsey José Mourinho a jeho súper Jürgen Klopp z čias, keď Klopp trénoval nemecký Dortmund.

nejde o žiadne veľké finále, dokonca ani o kľúčový zápas sezóny. Domáca Chelsea je v tabuľke pätnásta, Liverpool deviaty. O anglický titul už pravdepodobne ani jeden z tímov nezabojuje. To všetko je však druhoradé. V prvom rade ide o súboj klubových velikánov, ktorí sa momentálne trápia. Tí druhí už vymenili trénera a veria v lepšie zajtrajšky, tí prví to stále skúšajú s tým pôvodným. Aj to sa však po tomto zápase môže zmeniť. Čo si od tohto zápasu sľubujú dvaja redakční fanúšikovia oboch klubov? A aké sú ich subjektívne názory na druhú stranu sobotného zápolenia?

Filip Olšovský: Chelsea je iná liga.Filip Olšovský: Chelsea je iná liga.

Fandiť londýnskej Chelsea bola vždy menšinová záležitosť. A tak trochu aj verejná hanba, najmä v ostatných rokoch. Ruský kapitál, neatraktívny herný prejav (tzv. zaparkovaný autobus) a iritujúci tréner. No úprimne – argumentovať v prípade športových preferencií hocičím racionálnym je úplne zbytočné. A najmä kontraproduktívne. Ten pocit z menšinovosti totiž má niečo do seba. Úprimne – všetci sa občas radi cítime utláčaní, nepochopení či bití. Niektorí tým otravujú ostatných celý život, iným stačí pár hodín týždenne, keď hrá ich klub. Nuž a zajtra je ten deň. Hodina a pol boja modrých proti červeným.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite