Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rozhorčenie nad amorálnosťou chápeme

.redakcia .spoločnosť

"Máte rakovinu? Tak si buďte istý, že natrafíte na hochštaplerov najhrubšieho zrna," opisuje Eugen Korda vo svojom nedávnom blogu skúsenosť s podvodníkom zo SAV. Dnes sme naň z akadémie vied obdržali reakciu.

Rozhorčenie nad amorálnosťou chápeme AMELIE-BENOIST/BSIP/Corbis/profimedia

Stanovisko vedeckej rady a vedenia ÚEO SAV k článku pána Eugena Kordu:

Chápeme rozhorčenie autora článku nad amorálnosťou a agresívnym spôsobom komunikácie, ktoré používajú niektorí predajcovia vo svojich obchodných aktivitách. V článku sa hovorí aj o účasti nemenovaného samostatného vedeckého pracovníkova, ktorý pracuje v Slovenskej akadémii vied (SAV) na Ústave experimentálnej onkológie (ÚEO). Je preto povinnosťou vedeckej rady a vedenia ústavu ohradiť sa voči uvádzaniu mena ústavu a SAV v článku, ktorý popisuje negatívnu skúsenosť onkologického pacienta a jeho rodinného príslušníka.

Dôvody sú tie, že ÚEO je vedecká organizácia zriadená SAV, ktorej hlavná činnosť je zameraná na základný výskum etiopatogenetických faktorov a mechanizmov premeny normálnej bunky na zhubnú nádorovú populáciu (zriaďovacia listina).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite