Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rakovina, láska moja finančná

.eugen Korda .názory

Máte rakovinu? Tak si buďte istý, že po krátkom čase natrafíte na hochštaplerov najhrubšieho zrna, ktorí si z vašej choroby budú chcieť urobiť dobrý a hlavne výnosný obchod.

Eugen Korda

Na internete nájdete desiatky liečiteľov, ktorí vám nasľubujú zázračné uzdravenie či zlepšenie zlého stavu. Iba, a to je to podstatné, si musíte kúpiť ich produkt - tabletky, zázračné tinktúry, elektromagnetické prístroje ničiace nádorové bunky či kryštály z Tibetu. A to už nehovorím o tisíckach rád na internete, čo všetko máte jesť či nejesť v prípade, že vám táto zákerná choroba vstúpila do života.

Celý život som sa článkom o rakovine vyhýbal. Mal som doslova panickú hrôzu o tejto chorobe čo i len čítať. Lenže, choroba si ma našla. Teda našla si mne blízku osobu a tak sa jej už nedalo vyhnúť. Mali sme ju doma 24 hodín denne a spolu sme sa snažili (a dodnes sa snažíme a budeme sa snažiť) nejako s ňou vybabrať. Zatiaľ sa nám to darí. Vďaka Bohu a vďaka lekárom. Lebo boli to práve lekári, ktorí s rakovinou zviedli a zvádzajú, zatiaľ úspešný boj. Patrí im veľká vďaka.

"Vrúcne nás vystískala a odviedla do kancelárie, v ktorej vraj učí ľudí ako podnikať a zdravo žiť. Vtedy mi prvýkrát zablikala v hlave kontrolka. Jej manžel, vedecký pracovník SAV, nám ledabolo podal ruku. Potom sa to začalo."

Lenže, a tu sa dostávam k tomu, prečo píšem tieto slová, natrafili sme aj na hochštaplerov, ktorí sú rakovinou tejto spoločnosti. Tu je ten príbeh. V jeden deň sme náhodou stretli milú pani, ktorá sa nám prihovorila s tým, že je naša suseda z dvora, kde bývame. Nuž nepoznal som ju, ale začali sme sa rozprávať. Po krátkom čase spomenula svojho manžela. Vraj pracuje v Slovenskej akadémii vied na Ústave experimentálnej onkológie ako samostatný vedecký pracovník. Tak som vyšiel s farbou von a povedal jej, čo moju rodinu postihlo.

Milo ma prekvapila. Vraj zorganizuje stretnutie s jej manželom. Máme priniesť chorobopisy a on sa jej bude snažiť nejako poradiť a pomôcť. Veď to už urobil aj v iných prípadoch, tak prečo by nepomohol takým milým susedom. Naozaj som bol šťastný, že sa našiel taký ochotný človek. Aj som si ho potom na stránke SAV„preklepol" a zistil, že naozaj nie je žiadny vedecký príštipkár. Našiel som množstvo článkov v renomovaných zahraničných časopisoch publikovaných pod jeho menom. Akékoľvek pochybnosti o jeho odbornosti boli tým pádom z mojej hlavy odstránené.

A tak sme na stretnutie išli s veľkými očakávaniami a bez podozrenia, že sa nás niekto bude snažiť oklamať. Pani nás už čakala pred svojou kanceláriou, vrúcne nás vystískala, vybozkávala a odviedla dnu, do priestrannej kancelárie, v ktorej vraj učí ľudí ako podnikať a zdravo žiť. Vtedy mi prvýkrát zablikala v hlave kontrolka. Jej manžel, vedecký pracovník SAV, nám ledabolo podal ruku. No a potom sa to začalo. Najprv nám oznámil, že výskumom rakoviny sa zaoberá celý život. Potom farbisto popísal, čo tá choroba vlastne s človekom robí a nakoniec si vyžiadal chorobopis.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite