Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Post Bellum: Zákon o nemorálnosti a protiprávnosti komunistického systému

.post Bellum .spoločnosť

Nezabúdajme, dodnes platí predpis, ktorý postavil socializmus mimo zákon.

Post Bellum: Zákon o nemorálnosti a protiprávnosti komunistického systému post bellum/ÚPN

v čase, keď vo vedení vlády a parlamentu sedia ľudia, ktorí sa chodia klaňať komunistickým lídrom, normalizátorom a kolaborantom považujeme za mimoriadne dôležité pripomenúť si, že 2. februára 1996 schválila Národná rada Slovenskej republiky zákon o nemorálnosti a protiprávnosti komunistického systému. Ide o dodnes platný zákon, ktorý tvorí integrálnu súčasť nášho demokratického politického a právneho systému. 

Zákon jasne odsudzuje režim, ktorý v bývalom Československu vládol v období od komunistického prevratu vo februári 1948 až do návratu demokracie v novembri 1989. Komunistická strana Československa a jej odnož Komunistická strana Slovenska boli podľa tejto legislatívnej normy zločinnými a odsúdeniahodnými organizáciami, ktorých činnosť smerovala k potláčaniu základných práv a slobôd.

Dnešní obhajcovia komunizmu zvyknú hovoriť, že na dejiny sa nesmieme pozerať čiernobielo, že sa urobili aj chyby, ale aj veľa dobrého. Že boli nízke ceny potravín, fungovalo zdravotníctvo a priemysel. Keď sa odborníci pozreli na každú z týchto oblasti – zistili, že ide o spomienkový optimizmus, ktorý nemá žiadny reálny základ v číslach a faktoch. Ale aj keby – zákon, o ktorom dnes hovoríme nám pripomína niečo dôležitejšie - komunistický režim bol protiprávny a od základu nemorálny.

Rovnako, ako nemôžeme omilostiť nacizmus, aj keď Hitler budoval diaľnice a umelo odstránil nezamestnanosť – nemôžeme ani velebiť komunistický režim. To, že komunisti vraždili a zatvárali nevinných je pre každého civilizovaného človeka a každú civilizovanú spoločnosť zásadnejšie, ako tá povestná „biblická misa šošovice“.

V Post Bellum na obete komunizmu nezabúdame!

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite