Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Predstavte si, že by ministerstvo kultúry vyhlásilo, že židovské mimovládky nedostanú ani cent

.mária Beňačková Rišková .marian Jaslovský .spoločnosť

Že si to neviete predstaviť? Ale niečo takmer identické ministerka uverejnila! Status je namierený proti menšine, ktorú nemeckí nacisti hneď po židoch nenávideli najviac: Proti LGBTI+.

Predstavte si, že by ministerstvo kultúry vyhlásilo, že židovské mimovládky nedostanú ani cent

túto nehoráznosť vyslovila pani Šimkovičová v zavádzajúcom videu, ako vystrihnutom z jej nenávistno-konšpiračnej TV Slovan a je nielen alarmujúca, ale aj, a to nazvime veľmi eufemisticky, nezodpovedá realite. Nechýba ani vyjadrenie, že LGBTI spoluobčania vedú „pochmúrny životný štýl“.

K videu sa vyjadrila aj nezávislá odborníčka v oblastiach dizajn, multimédiá a kultúrne dedičstvo Mária Beňačková Rišková: Veľmi nešťastne volíte slová, pani ministerka. Oficiálny prezentačný kanál vrcholnej štátnej inštitúcie nesmie obsahovať kategorické vyhlásenia, ktoré sú proti podstate demokratického systému, navyše štylisticky veľmi zlé. Vysvetlím vám pre istotu obšírnejšie, kde je problém. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite