Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vatikán: Pápež zaželal pravoslávnym veriacim radostné Vianoce

.tasr .spoločnosť

František tiež vyzval na modlitby za mier na Ukrajine a Blízkom východe.

Vatikán: Pápež zaželal pravoslávnym veriacim radostné Vianoce sita/AP Photo/Andrew Medichini

pápež František venoval v nedeľu osobitný sviatočný pozdrav všetkým krajinám, ktoré oslavujú Vianoce 7. januára, uviedla agentúra Kathpress. TASR informuje podľa správy agentúry APA.

„Kresťanské spoločenstvá východu, ktoré sa riadia Juliánskym kalendárom, dnes oslavujú Vianoce. V radostnom, bratskom duchu im želám, aby nás sviatok narodenia Ježiša naplnil svetlom, láskou a mierom, “ povedal pápež počas nedeľnej modlitby Anjel Pána na Námestí sv. Petra vo Vatikáne.

František okrem toho vyzval na modlitby za mier na Ukrajine, Blízkom východe i v ďalších vojnových oblastiach na celej Zemi.

Pravoslávni kresťania v Rusku i viacerých ďalších krajinách oslavujú vianočné sviatky podľa Juliánskeho kalendára, pripomína APA. V Grécku, Rumunsku, Bulharsku a najnovšie už aj na Ukrajine však väčšina pravoslávnych veriacich oslavuje Vianoce podľa Gregoriánskeho kalendára, teda 25. decembra.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite