Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež považuje konflikt medzi Izraelom a Palestínčanmi za terorizmus

.tasr .spoločnosť

„Silno sa modlite za mier... Modlíme sa za Palestínčanov, modlíme sa za Izraelčanov, aby nadišiel mier,“ uviedol.

Pápež považuje konflikt medzi Izraelom a Palestínčanmi za terorizmus SITA/AP Photo/Gregorio Borgia

konflikt medzi Izraelom a Palestínčanmi už prekročil hranice vojny a stal sa terorizmom, vyhlásil pápež František v stredu na generálnej audiencii vo Vatikáne. TASR o tom informuje na základe správ agentúr ANSA a Reuters.

Pápež sa pred svojím príhovorom osobitne stretol s Izraelčanmi, ktorých príbuzných drží palestínske militantné hnutie Hamas v Pásme Gazy ako rukojemníkov, a s Palestínčanmi, ktorých príbuzní sú uväznení v Izraeli. 

„Veľmi trpia, vidím, ako obe strany trpia... Takto to vo vojnách býva, ale tento konflikt už prekročil hranice: toto nie je vojna, ale terorizmus,“ povedal František na Svätopeterskom námestí. ANSA uvádza, že svoj príhovor nemal vopred pripravený.

„Silno sa modlite za mier... Modlíme sa za Palestínčanov, modlíme sa za Izraelčanov, aby nadišiel mier,“ uviedol na záver.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite