Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vatikán potvrdil, že pápež František sa cíti unavený

.tasr .spoločnosť

František mal minulý rok problémy s kolenom, po ktorých začal používať invalidný vozík.

Vatikán potvrdil, že pápež František sa cíti unavený SITA/AP Photo/Alessandra Tarantino

pápež František sa po početných audienciách vo Vatikáne necíti dobre a je unavený, uviedol v pondelok hovorca Vatikánu Matteo Bruni. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

František sa podľa správ agentúr ANSA a Adnkronos o svojom zlom zdravotnom stave zmienil na pondelkovom stretnutí s delegáciou Konferencie európskych rabínov, a preto nepredniesol ani svoj vopred napísaný prejav. Rabínom odovzdali jeho písomné znenie.

Pápež mal dlhý deň plný audiencií a radšej každého rabína pozdravil osobne, reagoval Bruni na vynechanie prejavu. Očakáva sa, že pápež svoj plánovaný program na pondelok nezruší, pričom ho čaká veľké stretnutie s deťmi z celého sveta.

František mal minulý rok problémy s kolenom, po ktorých začal používať invalidný vozík. Niekoľkokrát tiež musel zrušiť alebo obmedziť svoje pracovné aktivity a v jednom rozhovore priznal, že musí spomaliť.

Františkov predchodca Benedikt XVI. ako prvý pápež po šiestich storočiach v roku 2013 dobrovoľne odstúpil z funkcie. Vtedy 85-ročný Benedikt abdikáciu odôvodnil pokročilým vekom a tým, že už nemal dostatok síl na ďalšie vykonávanie povinností hlavy rímskokatolíckej cirkvi. Žil odvtedy v ústraní a zomrel 31. decembra 2022 vo veku 95 rokov.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite