Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Viete, kto začal 2. svetovú vojnu? Nemci a Sovietsky zväz

.marian Jaslovský .spoločnosť

Kremeľská propaganda a samozrejme s ňou aj naši zradcovia vytrubuje, že Rusi a predtým Sovietsky zväz nikdy na žiaden štát nezaútočili a vždy sa bránili.

Viete, kto začal 2. svetovú vojnu? Nemci a Sovietsky zväz https://war.ukraine.ua/

táto lož je vskutku gigantická a najlepší dôkaz je to, že Sovietsky zväz spolu s Nemeckom rozpútal Druhú svetovú vojnu. Tento jasný fakt samozrejme Rusi považujú za vlastizradný a ani u nás sa nikdy v minulom režime neučil. 

Druhá svetová vojna sa začala 1. septembra 1939 napadnutím Poľska nemeckou armádou. O niečo vyše dva týždne, 17. septembra 1939, pokračovala podľa dohody – východné hranice Poľska prekročila Červená armáda, ktorá sa na území Poľska správala genocídne ako dnes na Ukrajine. Samozrejme, dobre vieme, že spolu s Nemeckom vtrhla do Poľska aj slovenská armáda, ale to bola epizóda vojensky taká bezvýznamná, že sa to ani nezmestilo do titulku a Slovensko bol navyše nesvojprávny štát.

O jedenásť dní neskôr bol osud krajiny spečatený a poľské územie si medzi sebou rozdelilo Nemecko a Sovietsky zväz, rešpektujúc dohodnuté hranice. Oba štáty sa na tom dohodli v tajných dodatkoch paktu Molotov-Ribbentrop z augusta 1939. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite