Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka: Pamätajme na to, aké môžu byť nebezpečné nenávistné myšlienky

.sita .spoločnosť

Tie sa čoraz viac vracajú do spoločenskej debaty aj dnes, hovorí Zuzana Čaputová.

Prezidentka: Pamätajme na to, aké môžu byť nebezpečné nenávistné myšlienky SITA/Diana Černak

doba, ktorú dnes žijeme je opäť veľmi ťažká, cítime napätie a vo verejnom priestore sa znovu objavujú slová plné nenávisti, ktorým predchádzajú nenávistné myšlienky. Prosím, pamätajme na to, aké môžu byť nebezpečné, že môžu viesť až k nenávistným skutkom, na ktoré nikdy nebude ospravedlnenie, uviedla prezidentka Zuzana Čaputová počas návštevy Múzea holokaustu v Seredi. 

Ako povedala, v dnešný Pamätný deň obetí holokaustu a rasového násilia si pripomíname desaťtisíce nevinných mužov, žien a detí zavraždených fašistickým režimom.

„Počas pietnej spomienky v Seredi sa mi pri počúvaní príhovorov preživších objavoval smutný obraz. Všetkému tomu vraždeniu a násiliu predchádzala najskôr nenávistná myšlienka, neskôr nenávistné slová, ktoré potom viedli k nenávistným skutkom a k obetiam. Urobme v našom občianskom spolunažívaní, v našich verejných vyjadreniach a pri výchove našich detí všetko pre to, aby sa hrôzy, aké si dnes pripomíname, už nikdy nezopakovali. Pamätajme!“ vyzvala prezidentka.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite