Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

AMO: Hudbu pre deti sme robili, len keď sme boli deti

.marian Jaslovský .rozhovory .rozhovor

„Bratislava neni ako víno neni ako káva“. Poznáte? Samozrejme, že poznáte (aspoň mnohí z vás, aby som nezovšeobecňoval). Skupina AMO vznikla pred dvadsiatimi rokmi a vracia sa na scénu v pôvodnej zostave.

AMO: Hudbu pre deti sme robili, len keď sme boli deti boris nemeth

všetko nasvedčovalo tomu, že v roku 2015 hiphopová legenda v mieri skončila svoju pozemskú existenciu. Medzitým sa rozpadla prvá zostava v triu, ako jedna z prvých rapových kapiel začali robiť so živou kapelou. Na roky zabŕdli do reggae, našli sa v delikátnom groove a skončili, ako sa patrí: vo výbornej forme, so sviežim zvukom a bez viditeľných znakov erózie.

 Že to nebol koniec definitívny, sa ukázalo tento rok, pretože AMO sa dala dokopy v pôvodnom triu, čiže raperi Moe a Opak a producent/DJ Viktor Hazard. Po nadšene prijatom sete na Pohode si zahrajú tam, kde v roku 2015 vystúpili poslednýkrát: na festivale Uprising, ktorý sa koná o týždeň.

čo vás vlastne viedlo ku comebacku? Lebo ľudia už prestali veriť, že sa stane niečo takéto.

Opak: Aj my sme prestali veriť. Niečo sme chystali k 15. výročiu, ale nesadla do toho korona. Takže sme to ani neuzavreli a nič sme neplánovali.

Moe: Prešlo pár rokov, oslavujeme 20. výročie, odkedy robíme pod značkou AMO, oslovili sme pár festivalov, naplánovali samostatný koncert v MMC 24. novembra. To je zatiaľ celý plán. Do toho vznikla úplne spontánne pesnička. Bavíme sa, je to pre nás zaujímavé a nemá to žiaden koncept v zmysle, že by sme vytvárali nejaké stratégie.

v akom stave je z vášho pohľadu slovenský hiphop? Ja som to nejako prestal sledovať.

Viktor: Myslím, že to nevieme posúdiť. Ja mám k tej scéne z nás troch asi najbližšie a aj tak sa neviem vyjadriť. Tým, že v tom nie sme aktívni, sme nejako vypadli.

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite