Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako vrátiť kvalitu na obrazovky

.štefan Hríb .rozhovory .rozhovor

RTVS bude mať nového šéfa a kandidáti na túto pozíciu hovorili o svojich víziách na verejnom vypočutí. Dvoch z nich sme „vypočuli“ aj u nás v relácii Pod lampou. Bude raz verejnoprávna televízia u nás taká kvalitná ako v Česku?

Ako vrátiť kvalitu na obrazovky BORIS NÉMETH Dvaja kandidáti na funkciu riaditeľa RTVS: Ľuboš Machaj a Ivan Golian v relácii .pod lampou. Ak by mala verejnoprávna televízia jedného z týchto dvoch kandidátov, bude mať nádej na zmenu k lepšiemu.

je zaujímavé, že hoci sa RTVS tvári ako verejnoprávne médium, veľkú časť rozpočtu míňa na zábavu. Je to tak zrejme preto, že pre komerčné skupiny v oblasti tvorby je RTVS výhodnou voľbou. Deje sa to na úkor spravodajstva, dokumentov. Tak by to nemalo byť, súhlasíte?

Ivan Golian: Iste, ale táto situácia nie je špecifická len pre mediálny sektor. Existuje trojčlenka: informovať, vychovávať a zabávať. Zábava má miesto, no nesmie sa vyrábať na úkor spravodajstva alebo investigatívy. Musíme sa pozrieť na rozpočet RTVS. Moja priorita sú informácie, vzdelanie a až potom zábava. V televízii je veľa zamestnancov a stále si myslím, že by sme nemuseli výrobu outsourcovať až do takej miery.

zaregistroval som, že za svoju výhodu považujete, že nie ste súčasťou lobistických skupín a nemáte na ne žiadne väzby. Skutočne ich nepoznáte?

IG: Nie som z mediálneho prostredia a v tomto prostredí som sa nepohyboval. Nie som teda znalý dodávateľského ekosystému v RTVS. Pred časom som sa začal zaujímať o hlavné producentské skupiny, no nemám so žiadnou z nich vzťah.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite