Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tetiana z Kyjeva: Neučili ma prežiť

.marian Jaslovský .rozhovory .rozhovor

Tetiana Palamarčuk je pekná mladá žena z Ukrajiny. Z Kyjeva odišla na Slovensko so svojou mamou a synom Matvejom, ktorý má rok a osem mesiacov.

Tetiana z Kyjeva: Neučili ma prežiť Boris Németh Tetiana Palamarčuk s mamou a synom Matvejom utiekli pred vojnou na Slovensko.

jej auto som nevidel, ale predpokladám, že patrí medzi tie, ktoré si hlupáci fotia a potom dávajú na facebook že „aha ich, utečencov, na akých autách sa vozia“. Tetiana je úspešná právnička. Pracovala v niekoľkých mimovládkach, v roku 2015 sa rozhodla zamerať svoje právne znalosti na vytváranie lepšieho podnikateľského prostredia. V roku 2019 viedla najväčšie a najvplyvnejšie podnikateľské združenie – Zväz ukrajinských podnikateľov. Mala aj reprezentačné funkcie vrátane stretnutí na vysokej úrovni, ako napríklad s prezidentom Volodymyrom Zelenským.

V júli 2020 sa stala mamou. „Mala som 37 rokov,“ hovorí. „Na pomery Ukrajiny ide o neskoré dieťa. Matvej bol veľmi očakávaný. Po materskej sa vrátila do práce. A prišla vojna.

Stretávame sa s troma krásnymi ľuďmi, ktorých Putin označuje za fašistov. A Tetiana hovorí o svojom živote.

prezradíte nám niečo o vašom rodinnom zázemí?

Tetiana Palamarčuk: V Kyjeve som žila od siedmich rokov. Koncom augusta 1990 sme sa sem aj so starými rodičmi z otcovej strany presťahovali z Ruska – z mesta Minerálne vody v Stavropolskej oblasti.

Starý otec bol hlavným inžinierom továrne na výrobu lietadiel. Otec bol vždy prezieravý muž, kritický voči Sovietskemu zväzu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite