Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Súper Vaľovej z Humenného: Mesto je plné strachu

.michal Oláh .rozhovory

Humenné je podľa Transparency International Slovensko najnetransparentnejším mestom Slovenska. Nie náhodou. Na jeho čele stojí najznámejšia tvár smeráckej komunálnej politiky, tvrdí jej protikandidát Miroslav Porochnavý.

Súper Vaľovej z Humenného: Mesto je plné strachu Boris Németh

mnohým politikom sa pred komunálnymi voľbami dnes vyčíta, že kandidujú v inom meste, ako žijú. To je aj Váš prípad. Prečo kandidujete za primátora Humenného? 

Stretávam sa s tým. Narodil som sa v Humennom a do 15 rokov som tam vyrastal. Potom moji rodičia postavili dom v Kochanovciach. Tá obec bola prepojená s Humenným počas socializmu, všetko bolo viazané na Humenné. Ja som stále denne dochádzal do Humenného aj počas môjho starostovania. 

prečo už nechcete byť starostom vašej obce? 

Bol som už trikrát starostom obce, hľadal som možnosť, ako sa posunúť a zhodnotiť predošlé skúsenosti. Už počas starostovania v Kochanovciach som narážal na to, že ako starosta v obci s 800 obyvateľmi som sa nemohol vyjadrovať k humenským témam. A pritom dianie v meste veľmi ovplyvňuje život okolitých obcí. Toto bol hlavný impulz. 

primátorka, proti ktorej kandidujete, je bývalá veštica, ktorá je známa mocenským vystupovaním.  

Jana Vaľová je arogantná, vulgárna, miestami až vyslovene neslušná bytosť. Jej povahu celkom trefne odzrkadľuje jeden príbeh. Som amatérsky fotograf a fotografujem šport. Fotil som volejbal, futbal a podobne. Raz som prišiel fotiť futbal a prišla tam aj pani Vaľová. Povedala mi, že ja to fotiť nebudem, lebo som o nej napísal negatívny blog. Odvtedy mám zákaz fotiť v Humennom akcie, ktoré podporuje mesto. 

obyvatelia si ju napriek tomu už dvakrát zvolili za primátorku. 

Ten výsledok volieb je skôr obrazom strachu ľudí, ktorí sa desia jej pomsty a straty zamestnania. Boja sa jej verejne postaviť. 

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite