Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zuzana Piussi: Keď Babiš vyhrá voľby, budem sa musieť presťahovať

.peter Bálik .rozhovory

V deň, keď padla vláda, po tom, čo minister financií Andrej Babiš nedostatočne vysvetlil svoje kauzy, mal v Prahe predpremiéru dokument Selský rozum, ktorý je zhodou okolností tiež o Babišovi.

Zuzana Piussi: Keď Babiš vyhrá voľby, budem sa musieť presťahovať boris németh Nový film dokumentaristov Zuzany Piussi a Víta Janečka by mal mať televíznu premiéru na ČT koncom mája alebo začiatkom júna.

vybrali sme sa z Prahy von a zistili si, že ľudia majú pri mene Babiš strach,“ hovorí slovenská dokumentaristka o filme Selský rozum, ktorý je investigatívnou sondou do Babišovho hospodárskeho impéria.

bizarné je, že v deň, keď ste premietli svoj film o Babišovom impériu, padla vláda práve pre Babiša.

Termín sme mali daný pol roka dopredu. A zrazu do toho padne vláda (smiech).

včera ste mali predpremiéru filmu. Ako dopadla?

Po premietnutí filmu sa postavil človek, ktorý je daňovým poradcom a začal rozprávať o Babišovom daňovom džiháde, ako sa zatvárajú podnikatelia do ciel predbežného zadržania, ako sa likvidujú a ako sa podnikatelia boja o tom hovoriť. Potom vstali dve dievčatá, ktoré vlastnia malú kaviareň a hovorili o šikanovaní, ktoré zažívajú od daňových úradníkov, ako sa im vyhrážajú, radšej tu kaviareň nebudú mať, ako takto podnikať. Potom sa prihlásil ďalší muž a povedal, že je to ako za komunizmu, keď sme viedli dvojaké životy. Tak to je report z premietania filmu. Nebola to žiadna oslava, ako to býva, keď sa pustí film. Televíznu verziu filmu chceme viac prehĺbiť a rozšíriť aj o daňový džihád, zatiaľ sa nám nepodarilo nájsť podnikateľov, ktorí by vystúpili bez zmenenej identity.

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite