Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Robert Pospiš a Martin Sillay: Ak príliš špekuluješ, vždy vymazávaš seba

.marian Jaslovský .rozhovory .kultúra

Súkromný profil na Facebooku majú spoločný, čo som videl doteraz len u špecifického typu manželov. Keď sa ich na to spýtate, so smiechom odpovedajú, že sú dvojjediná osobnosť.

Robert Pospiš a Martin Sillay: Ak príliš špekuluješ, vždy vymazávaš seba boris németh Martin Sillay a Robert Pospiš v nahrávacom štúdiu svojho vydavateľstva Real Music House v Bratislave.

A veru, ich múzické partnerstvo toho zahŕňa dosť: Duo, kapela, rozšírené formácie s ich účasťou, produkovanie a nahrávanie vlastných nahrávok aj nahrávok iných formácií vrátane klasickej hudby, ich vydavateľstvo a tvorivá dielňa Real Music House. Dalo by sa povedať, že Pospiš a Sillay sú zo všetkého najviac „spôsob, ako robiť hudbu“.

vy ste obaja hrali vo veľmi perspektívnej popovej skupine Peoples, ktorá vyhrala talentovú súťaž Coca-Cola Popstar. Tá bola fajn, ale dosť sa líšila od toho, čo ste začali robiť potom. S akými očakávaniami ste šli do hudby? Dievčatá, peniaze, sláva?

Robo: Tak partnerky sme mali už vtedy...

Martin: Je to dobrá otázka a radi sa rozprávame o tom, aký zmysel má pre kapely ísť do hudby. Či je to len byť na titulke časopisu alebo ísť do toho hlbšie. Keď sme začali hrať spolu, mali sme odohratého celkom veľa a bolo to stretnutie ľudí, ktorých baví najviac hudba, a hneď na začiatku sa nám podarilo veľa úspechov. Hrali sme turné, vystupovali na námestiach, dostali sme hlavnú aj novinársku cenu v tej súťaži, ktorá bola kvalitná a v jej histórii ju vyhralo len niekoľko výborných kapiel. A to nasýtilo tú prirodzenú potrebu byť uznávaní a známi a začali sme ísť do hudby hlbšie. Vtedy sa to zlomilo. Začali sme riešiť vlastné nahrávacie štúdio a mať možnosť vytvárať skladby priamo vo svojom priestore.

Robo: Boli sme mladí a bol to trochu iný svet, neboli streamy, Spotify, tá súťaž bola dôležitá a zaujímavá, prihlásilo sa tam 200 kapiel. Vyhrali sme to a žili 90-kový hudobný sen. Ale odvtedy sme po tom už netúžili. 

vy ste boli ústredná dvojica kapely, hej?

Robo: Áno, ja som napísal texty a spolu sme robili hudbu, aj keď sme fungovali tak, že sme sa všade podpisovali ako kapela. Prešli sme tým všetkým v dobrej živej ére. Ľudia chodili na koncerty.

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite