Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Týždeň s .týždňom: Deň po – a ďalej

.eugen Korda .rozhovory .téma

Ráno po voľbách sa stretli Eugen Korda, Štefan Hríb, Martin Mojžiš, Juraj Petrovič a Tomáš Zálešák. Diskutovali o výsledku v rámci obrazového vysielania podcastu .týždeň s týždňom. Čo sa stalo, čo to o Slovensku vypovedá? A je šanca, že to nedopadne úplne najhoršie?

Týždeň s .týždňom: Deň po – a ďalej sita/JAKUB JULÉNY 1. október 2023, Bratislava: Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič a jeho manželka Pavlína Matovičová počas volebnej noci hnutia OĽaNO v Refi nery Gallery. Deň po voľbách sa vyjadril, že hnutie odchádza do opozície.

eugen Korda: Dnes ešte pred príchodom sem som volal Martinovi a pýtal som sa ho: Čo hovoríš na to, že predbežné výsledky sa diametrálne odlišovali od skutočných? Martin mi povedal vetu, ktorú si budem do smrti pamätať, že exit poll je dobrý iba na to, aby sa Fico desať minút bál.

tak, Martin, čo tieto voľby vypovedajú o nás, o Slovensku? 

Martin Mojžiš: Nič nečakané. Tie voľby dopadli jedným z možných spôsobov, neznáma bola len tá vec, či vyhrá Smer alebo PS – a o koľko. Ja som čakal, že rozdiel medzi nimi bude do dvoch percent. 

A bola otázka, ktoré strany sa dostanú do parlamentu, a tam to dopadlo relatívne veľmi dobre. Nedostala sa Republika, čo je výborné, nedostal sa Boris Kollár, čo je výborné, nedostali sa Demokrati, čo pri troch percentách znamená, že tam proste nemali čo strašiť, len odobrali tri percentá a je vlastne v nejakom zmysle dobre, že idú preč. Niektorých z nich asi ešte uvidíme ako cestovateľov po všetkých možných stranách, iných už nie. Takže vypovedá to o nás toľko, koľko bolo jasné predtým.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite