Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Marian Jaslovský: Když jsem šel z Hradišťa...

.marian Jaslovský .reportáže .názory

Uherské hradiště nie je turisticky až tak frekventovaná destinácia ako Južná Morava, prípadne Zlín či Olomouc, ale toto mesto v Zlínskom kraji rozhodne stojí za váš výlet.

Marian Jaslovský: Když jsem šel z Hradišťa... Marian Jaslovský Jedinečná expozícia Kovozoo v areáli bývalého cukrovaru v Starom meste pri Uherskom Hradišti.

jedna z najväčších atrakcií leží nenápadne pri železničnej stanici Staré Město (to je mesto – dvojička Hradišťa) a volá sa Kovozoo. 

Je to jedinečná expozícia, ktorá vznikla pred jedenástimi rokmi. Nachádza sa v prostredí zrekonštruovaného areálu bývalého cukrovaru. „Cieľom Kovozoo je ukázať malým aj veľkým návštevníkom, že aj zo zdanlivo nepotrebného odpadu môžu vznikať veci, ktoré sú nielen krásne a zaujímavé, ale aj naďalej užitočné. Snažíme sa, aby sme spojili ponaučenie so zábavou a zážitkami malých i veľkých,“ uvádza sa na webovej stránke.

Kovozoo prevádzkuje spoločnosť, ktorá sa zaoberá zberom, výkupom, spracovaním a recykláciou kovového šrotu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite