Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Martin Mojžiš: Na dovolenku chodím do záhrady

.martin Mojžiš .reportáže .názory

Nie som veľký cestovateľ a aj toto konštatovanie je v podstate eufemizmus.

Martin Mojžiš: Na dovolenku chodím do záhrady ASINPARAKSA/GETTY IMAGES Niekto považuje Eiffelovku za gýč, kto ju však videl zblízka, vie, aké vzrušujúce môžu len kovové konštrukcie byť.

život trávim v podstate v jednej izbe, dokonca v jednej posteli, kde spím aj pracujem. Všetky články aj prednášky píšem v tej izbe, väčšinu v tej posteli.

Keď boli deti menšie, občas sme išli celá rodina na dovolenku, ale ani to sme moc nepreháňali. V každom prípade, keď už sme tam boli, skoro vždy sa mi to veľmi páčilo. To isté môžem povedať o cestách súvisiacich s prácou. 

Na tých som sa často nechal zlákať nejakou náhlou inšpiráciou, a tak som sa dostal napríklad na Vezuv (v čase uzavretia celej oblasti kvôli začínajúcemu lesnému požiaru, o ktorom som sa ale dozvedel až od talianskych policajtov, ktorí ma zadržali pri zostupe) alebo na horu Fudži (tam som zle odhadol čas a zostupoval som až v noci spolu s jednotkou americkej námornej pechoty, ktorá tam bola na výlete). 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite