Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Juraj Petrovič: Hvar náš každoročný

.juraj Petrovič .reportáže .názory

Už dlhé roky chodíme každé leto na dva až tri týždne na to isté miesto. Hvar je ostrov, ktorý bude taký, aký ho chcete mať. Divoký prírodou, fascinujúci výhľadmi, párty ostrov v meste Hvar, voňavý levanduľou, grilovanou jahňacinou či rybami. A vínom. Je len na vás, ktorý Hvar si vyberiete.

Juraj Petrovič: Hvar náš každoročný BOONCHET CH./GETTY IMAGES Malebné chorvátske mestečko Hvar s prístavom a výhľadom na ostrovy Pakleni.

v malých mestečkách a dedinách sa dá nájsť aj pokojná a relaxačná dovolenka. Kto chce zábavu a ruch, stačí sa presunúť k pobrežiu do jedného z troch väčších mestečiek. Všetky majú podobnú architektúru poznačenú nadvládou Benátok a formovanú dostupnými stavebnými materiálmi, ktorými boli kedysi len vápenec a drevo olivovníkov. Každé je ale iné. 

Mesto Hvar je centrom nočného života, najpestrejšou zmesou najrôznejších národov a národností. Tu pristávajú expresné trajekty zo Splitu a z Korčule, takže je tu najviac turistov, ktorí sú na okružnej ceste po Európe alebo po jednotlivých ostrovoch. Aj preto je Hvar najdrahším miestom na celom ostrove, či už ide o ubytovanie alebo stravovanie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite