Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aj ty môžeš pomôcť deťom s rakovinou. Zbierka na modernizáciu detského oddelenia je v plnom prúde

.sponzorované .promotion

Na Slovensku ročne ochorie na rakovinu okolo 200 detí. Viac ako polovica z nich sa lieči na Klinike detskej hematológie a onkológie NÚDCH v Bratislave.

Aj ty môžeš pomôcť deťom s rakovinou. Zbierka na modernizáciu detského oddelenia je v plnom prúde
  • Deťom s rakovinou, n. o. plánuje modernizáciu detského onkologického oddelenia
  • Cieľom je vyzbierať 100 000 € na rekonštrukciu izieb a spoločných priestorov
  • Deťom a ich rodičom chýbajú pohodlné postele, úložný priestor aj prístupné kúpeľne

Na Slovensku ročne ochorie na rakovinu okolo 200 detí. Viac ako polovica z nich sa lieči na Klinike detskej hematológie a onkológie NÚDCH v Bratislave. Práve tu pôsobí aj Deťom s rakovinou, n. o., ktorá už roky vytvára pre hospitalizované deti príjemnejšie a bezpečnejšie miesto na život. V súčasnosti má v pláne zmodernizovať Oddelenie veľkých detí od 6 do 18 rokov.

Pohodlná posteľ, úložný priestor na veci či ľahko prístupná kúpeľňa. Pre niektorých samozrejmosť, pre deti s rakovinou častokrát len pekná predstava. Takto to však byť nemusí. Deťom s rakovinou, n.o. spustila zbierku, z ktorej vyzbieraná čiastka poputuje na rekonštrukciu izieb a spoločných priestorov na detskej onkológii. Prispieť môžeš aj ty, jednorázovo alebo mesačne, čiastkou, ktorú uznáš za vhodné. Zbierku nájdeš tu.

Na čo presne tvoj príspevok poputuje? Cieľom rekonštrukcie je poskytnúť deťom a ich rodičom moderné a bezpečné izby so vstavaným nábytkom, bezbariérovou kúpeľňou a prístrojmi na centrálny monitoring. Väčšie súkromie pacientom a ich rodinám zabezpečí transformácia trojlôžkových izieb na dvoj a jednolôžkové. Modernizácia prebehne aj v spoločných priestoroch a na pracoviskách personálu. V pláne je vybudovať aj práčovňu so sušičkou a v neposlednom rade aj senzorickú miestnosť na účely psychoterapie.

Poskytnúť deťom s rakovinou nové bývanie nie je jednoduché. Práve preto Deťom s rakovinou, n.o. spojila svoje sily s niekym, kto má s hľadaním nového bývania dlhoročné skúsenosti - s Vladom Voštinárom. A tak vznikla aj špeciálna epizóda Nového bývania, kde sestrička a bývalá onkologická pacientka Sofia hľadala bývanie pre svojich zverencov - detských onkologických pacientov.

Možno sa pýtaš, prečo je tak dôležité, aby tieto deti žili v modernom prostredí. Hospitalizácia onkologického pacienta môže trvať aj viac ako rok. Počas tohto obdobia sa pohybuje iba v priestoroch oddelenia, nemôže ísť domov, do parku, ani na slnko. Priestor, v ktorom trávi všetok svoj čas, má preto obrovský vplyv na jeho psychickú pohodu. A tá výrazne ovplyvňuje aj dĺžku liečby a teda aj návrat do bežného života. V skratke, spokojné dieťa má väčšiu šancu sa vyliečiť. A tento fakt nemôžeme ignorovať. Prispej aj ty na dobrú vec ešte dnes.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite