Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Milan Fiľo rozširuje papierenskú výrobu v Maribore

.sponzorované .promotion

V júni 2023 ukončila Slovenská republika ročné rotujúce predsedníctvo vo Visegrádskej skupine. Pri tejto príležitosti usporiadal veľvyslanec SR v Slovinskej republike Peter Zeleňák slávnostnú recepciu, na ktorú pozval významné osobnosti zo Slovenska, ktoré majú kultúrne, diplomatické či obchodné prepojenie na Slovinskú republiku.

Milan Fiľo rozširuje papierenskú výrobu v Maribore

medzi pozvanými osobnosťami bol aj prezident holdingu ECO – INVESTMENT a.s. Milan Fiľo. Holding má v Slovinskej republike závod Paloma, ktorý sa špecializuje na výrobu papierovej hygieny. V priebehu troch rokov (2020 - 2023) tu holding ECO – INVESTMENT a.s. investoval viac ako 100 mil. EUR. Financie išli do výstavby nového papierenského stroja č.9 s rýchlosťou výroby hygienického papiera 2 000 m/min s  ročnou kapacitou 65 000 ton. V minulom a tomto roku sa uskutočnila výstavba haly na spracovanie papiera na finálne produkty, do ktorej budú postupne inštalované 2 vysokovýkonné linky na toaletný papier a  kuchynské utierky s kapacitou 40 000 ton ako aj sklad – logistický a expedičný terminal finálnych produktov o kapacite 25 000 paletových jednotiek. „Plánujeme ďalej rozširovať a modernizovať výrobu na Balkáne, pretože chceme pokračovať a obohatiť slávnu papierenskú tradíciu v tomto regióne. 

Paloma je symbolom kvality, ktorý v krajinách bývalej Juhoslávie pozná azda každý. Poznatky a zručnosti, ktoré sa tu hromadili po celé generácie, sú základmi, na ktorých bude ECO-INVESTMENT ďalej stavať. Modernizáciou výroby zvýšime  kvalitu našich výrobkov a tiež rozšírime sortiment pre domáci aj zahraničný trh,“ povedal prezident holdingu ECO – INVESTMENT a.s. Milan Fiľo

Pán veľvyslanec poďakoval prezidentovi Fiľovi a generálnemu riaditeľovi SHP GROUP Richardovi Žigmundovi za spoluprácu a podporu.

ECO-INVESTMENT, a.s.

ECO-INVESTMENT, a.s. je česko-slovenský investičný holding vedený priemyselníkom Milanom Fiľom. Holding pokrýva dlhodobé investície v rámci celej Európy. Hlavnými oblasťami investícií sú výroba celulózy a papiera, energetika, spracovanie mäsa, reality a telekomunikácie. Od jeho založenia je holding prítomný vo viacerých charitatívnych projektoch v oblasti zdravotníctva, vzdelania, kultúry a športu.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite