Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Témou 26. ročníka festivalu študentských filmov Áčko budú Identity audiovízie

.sponzorované .promotion

Etablovaný festival študentských filmov Áčko pod záštitou Filmovej a televíznej fakulty Vysokej školy múzických umení sa uskutoční od 19. do 22.októbra 2022. Na plátne sa premietnu tie najlepšie audiovizuálne diela študentov filmových škôl z uplynulých rokov. Festival tento rok oslavuje 26.rokov.

Témou 26. ročníka festivalu študentských filmov Áčko budú Identity audiovízie

ústrednou témou 26.ročníka festivalu sú Identity audiovízie. Téma predstavuje široký záber audiovizuálneho umenia a jeho rôznorodosť v uplatnení. Prostredníctvom bohatého programu by sme divákom radi priniesli poznatky ako z filmovej, tak aj televíznej a reklamnej tvorby.

Odborná porota bude v súťažnej sekcií rozhodovať o cene za: 

  • najlepší film 
  • najlepšia réžia hraného filmu 
  • najlepší dokumentárny film 
  • najlepší animovaný film 
  • najlepší scenár  
  • najlepšia kamera 
  • najlepší zvuk 
  • najlepší strih 
  • najlepšie vizuálne efekty 
  • divácka cena
  • Mimo súťažnej sekcie prinesie festival ešte dve pásma filmov. Ohliadneme sa za históriou FAMU a študentskými rokmi známych mien ako Dušan Hanák, Vlastimil Venclík, Viera Chytilová, Ján Sveřák či Juraj Jakubisko. Tak isto sa diváci môžu tešiť na výberovú sekciu BEST OF FAMU . 

    Súčasťou bohatého sprievodného programu bude prednáška so slovenským režisérom dokumentárnych filmov Palom Barabášom o nakrúcaní v extrémnych podmienkach. Zuzana Gindl Tatárová (filmová dramaturgička, scenáristka, publicistka a pedagogička) ponúkne svoje skúsenosti na masterclasse zameranom na písanie scenárov s európskym potenciálom. Sekciu animovanej tvorby zastúpi režisérka Joanna Kozuch. Bývalý absolvent FTF VŠMU Michal Blaško nám príde porozprávať o svojom debutanskom filme Obeť, ktorý budú mať možnosť návštevníci vidieť priamo v našej kinosále KLAP. 

    Na festivale prebehne diskusia s moderátorom Jánom Gorduličom, ktorý na tému budúcnosti televízie a rozdielov v audiovizuálnej tvorbe vyspovedá televízneho producenta Petra Nuñeza a filmového producenta Rasťa Šestáka

    26.ročník festivalu Áčko zahájime Otváracím ceremoniálom v stredu 19.októbra. Počas neho sa v koncertnej sieni hudobnej fakulty uskutoční koncert nemeckého hudobníka Wilfrieda Kaetsa, ktorý hudobne doprovodí legendárnu snímku Bustera Keatona – Kameranam. 

    Účastníci festivalu dostanú možnosť aktívne sa zapojiť do sveta Vizuálnych efektov a Herného dizajnu v rámci interaktívnej prezentácie študentov tohto ateliéru. Príjemná atmosféra v chillout zóne zas poskytne miesto pre oddych, občerstvenie a zdieľanie dojmov z festivalu.  

    Nebudú chýbať ani sprievodné podujatia vo forme koncertov a dj-setov s mladými hudobníkmi a zaujímavými Bratislavskými priestormi. 

    Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
    .diskusia | Zobraziť
    .posledné
    .neprehliadnite