Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako na efektívny home office bez vyhorenia

.sponzorované .promotion

Zamilovali ste si prácu z domu, no chceli by ste pracovať efektívnejšie? Ste tu správne, pretože my vás nenecháme v štichu. Spoločne si prejdeme kroky, ako dodať domácej kancelárií šťavu. Taktiež vám predstavíme triky, ako nevyhorieť. Ste pripravení odhaliť tajomstvá efektívnej práce?

Ako na efektívny home office bez vyhorenia Práca z domu znie tak jednoducho, častokrát je však pravda niekde inde. Zefektívnite si svoju prácu s týmito radami a predídete tak obávanému vyhoreniu.

pohodlná práca spod paplóna

Takto nejako si mnohí nič netušiaci ľudia predstavujú pojem home office. Potom, čo si na vlastnej koži vyskúšajú spomínanú prácu „spod paplóna,” názory sa rýchlo zmenia. Tak ako by to teda malo byť? Na začiatok vám ujasníme, ako by mal Home office vyzerať. Aj doma musí byť všetko čisté a pekné tak ako v kancelárii. Je v poriadku mať občas niekde 1-2 smietky.

Problém nastáva, keď sa smetie vo vašom okolí nahromadí. Veď pokiaľ mám miesto na pohyb myšky, je stále všetko okej, nie? Nie, nie je. Smetie okolo vás ovplyvňuje efektívnosť vašej práce, aj keď sa to tak nemusí zdať. Zaobstaranie si odpadkového koša zvýši vašu produktivitu.

s vetrom vo vlasoch

Leto milované, no napriek tomu sa naň nadáva. Teplo vo vzduchu priam láka po studenom osviežení. Zrejme len málokto sa môže pochváliť bazénom vo vlastnej izbe. Klimatizácia vyprázdni peňaženku a zmrzlina je len dočasná. Riešením sa tak stávajú ventilátory. Tyčové, stojanové, podlahové či stropné. 

Aké si teda vybrať, keď je toľko druhov na výber? Nie je nutné si s tým lámať hlavu. Odpoveď prinášame aj s detailným opisom, ostáva tak len na vás, ktorý typ si získa vaše srdce. A čo sa týka neznesiteľných horúčav? Nechajte to na tých, ktorí si ventilátor nezaobstarali.

shutterstock.com

súkromná pracovňa

Na rozdiel od kancelárií, ktoré nie sú vaše, máte vo svojom domove možnosť zmeny. Ľudia prichádzajú s rôznymi nápadmi, ako a kde je pre nich najlepšie pracovať. Možností je veľa, aj keď nie všetky sú ideálne. Pracovať za kuchynským stolom, v spálni či obývačke? Ak nikde nie je miesto, čo tak zvážiť nové väčšie bývanie? 

Na rozdiel od tlačenia sa v malom investícia do nového sa môže aj 10-násobne vrátiť. Len si predstavte, ako by vyzerala vlastná home office izba. Chodili by ste tam len kvôli práci a naučili tak mozog, kedy je čas na prácu. Nápady by sa len hrnuli a efektivita zvýšila.

shutterstock.com

nebeský pokoj

Plačúce deti, rozhlas hrajúci pod oknom a príliš silné svetlo. Niekedy tieto vonkajšie vnemy ani nezachytíme. No keď je potrebné sa sústrediť, každý hluk je 2-krát tak hlučný. Preto je priam nevyhnutné sa pred prácou zbaviť týchto vnemov. Spravte všetko pre to, aby ste pri práci neboli ničím rušení. Odrazí sa to na výslednej práci. 

Pri videohovoroch to platí ešte viac. Máte strach z toho, že do hovoru vstúpia nepríjemné zvuky z vonku, ako vŕtajúci susedia? Väčšina ľudí, ktorá absolvovala hovor, sa musela vysporiadať s týmito obavami. Výbornou pomôckou, ako sa tomu vyhnúť, je akustická pena na stenách izby.

shutterstock.com

zápal, ktorý je prospešný 

Len veľmi malé množstvo ľudí môže s hrdosťou povedať, že svoju prácu robia s radosťou. Práve naopak, vo svete čoraz viac dominuje takzvaný syndróm vyhorenia. Ak sa niekto stane jeho obeťou, je veľmi ľahké to na ňom vidieť. Osoba s týmto syndrómom stráca chuť niečo robiť, hlava a pohľad smerujú na zem, a život sa vytráca. 

rada odborníka

Zariaďte si prostredie v izbe tak, aby slnečné svetlo neprenikalo priamo do obrazovky počítača. Predídete tak zbytočnému namáhaniu očí a zvyšovaniu jasu obrazovky.

Presne tomuto stavu sa snažíme vyhnúť. Rady, ktoré vám prinášame, majú za účel spríjemniť prácu v home office. Snažíme sa tak priložiť uhlie nadšenia do vášho planúceho ohňa pre prácu. Záleží nám na tom, aby ste mohli vykonávať prácu, ktorá vás baví.

shutterstock.com

zhrnutie

To, či sa po tomto článku rozhodnete pre nový ventilátor, byt či stoličku, je na vás. Podstatné je, aby ste sa cítili, že sa nachádzate doma. Snažte sa preto vychutnávať si pohodlie domova, nie každá pracovná pozícia má tú možnosť. 

Zdroj: owllabs.com

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite