Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čerešne City: atraktívne mesto v meste

.sponzorované .promotion .promotion

Nová mestská štvrť v dúbravských Poliankach vytvára rozširovaním verejného priestoru miesto, kde uzavreté spoločenstvá ustupujú priaznivejšiemu urbanistickému trendu – otvoreným susedským komunitám.

Čerešne City: atraktívne mesto v meste

Verejný priestor tvorí mesto

Mestská štvrť Čerešne City od ITB Development je o spájaní komfortného bývania s proaktívnym budovaním komunity, čomu pomáha uvedomelá práca developera s vytváraním verejného priestoru. Bude mimoriadne veľkorysý tak priestorovo, ako aj účelovo, a vyskladaný tak, aby z neho mohli profitovať všetci – rezidenti Čerešní aj obyvatelia Dúbravky.

Prvé námestie v Dúbravke

Pojmy „komfort“ a „komunita“ tvoria ideové piliere Čerešne City. Čo prinesie rezidentom, ale aj obyvateľom z okolia? Prvé dúbravské námestie, najväčšiu zelenú oddychovú zónu v rezidenčnom projekte v Dúbravke či sofistikovaný súbor vzájomne poprepájaných dvorov.

Zelené trendy a spoločné benefity

Témou štvrte Čerešne City bude aj uvádzanie zelených trendov v architektúre, príznačných pre projekty ITB a spriazneného ateliéru Architekti Šebo Lichý. Zeleň bude použitá vo vnútroblokoch, na fasádach budov a pribudne aj stromová alej. Dúbravke sa pridá množstvo verejného priestoru a  Dúbravčania budú mať možnosť spoločných vybraných benefitov s rezidentmi Čerešní.

Tí si budú môcť vychutnávať 17 300 m2 zelene, 7 detských ihrísk, 5 prepojených dvorov, 3 workout zóny, 900 m bezbariérových kočíkových dráh, 48 prevádzok pre čo najlepšiu dostupnosť služieb, jedno veľké a dve menšie námestia či novú cyklotrasu s napojením na Železnú studničku.

Štvrť s jednotnou víziou

Čerešne Jednotka udali tón prémiového rezidenčného štandardu, v akom sa celá štvrť bude niesť. Klubovňa, recepcia, strešná terasa či komunitné záhradky podporujú komunitný život, čomu praje aj organizovanie pravidelných podujatí pre deti aj dospelých. Deň detí, Mikuláš, lekcie jogy, crossfitu, behu či tematické workshopy dotvárajú atmosféru susedstva, kde to „žije“.

Na nadštandard Jednotky nadväzujú Čerešne Lake s bytmi, ktoré sú aktuálne v predaji a lákajú na ďalšie zážitkové dvory so sánkovacím kopcom, lezeckou stenou, parkúrovým ihriskom, unikátnou vodnou lagúnou s vodnými tryskami či bezbariérovou kočíkovou dráhou.

Svetový trend rezidenčného bývania je jasný: kvalitné mestské štvrte by mali byť diverzifikované a poskytovať mix funkcií, preto bude súčasťou štvrte Čerešne City aj hotel Čerešne Inn, odpoveď na rastúci dopyt po kvalitných ubytovacích zariadeniach v bezprostrednej blízkosti IT Valley na Patrónke alebo pre privátnych návštevníkov mesta.

Čerešne Residence plynule pokračujúv tvorbe verejného priestoru. Dva nové dvory doplnia prepojené vnútrobloky z ďalších etáp a maximalizujú možnosti na trávenie voľného času. K dispozícii bude detské ihrisko s originálnymi drevenými hernými prvkami, workout zóna, spoločenská klubovňa, ale aj prekrytý verejný priestor vhodný na ping-pong či skateboarding a pobytové schody. Vznikne tu aj denné centrum či komerčné priestory a okrem voľnočasových benefitov budú mať zastúpenie aj environmentálne uvedomelé technologické inovácie.

Čerešne Plaza, piata etapa rozvoja novej štvrte, prinesie do Dúbravky popri nových službách v rozšírených komerčných priestoroch aj ďalšie významné benefity pre Dúbravku – mestská časť tak dostane svoje prvé námestie s amfiteátrom a altánkom pre podujatia, ako aj nové viacúčelové zóny na oddych aj šport. Tie budú môcť využívať aj študenti a zamestnanci miestnej strednej školy, ktorej roky chýbal školský dvor či vlastný priestor na vonkajšie aktivity.

Nový impulz pre Dúbravku

 Citeľným vylepšením danej lokality v Dúbravke je aj plánované rozšírenie Harmincovej ulice, s ktorou z vlastnej iniciatívy pomáha ITB Development v spolupráci s Mestskou časťou Dúbravka, Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy a Generálnym investorom Bratislavy. ITB Development realizuje výkup a majetkové vyrovnanie pozemkov, ktoré odovzdáva mestu. Po novom bude mať podobu plnohodnotnej štvorprúdovej cesty, ktorá uľahčí každodenný život vodičom, MHD, cyklistom aj chodcom.

Viac na www.ceresne.sk/city

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite