Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Inovácie v ochrane firiem a zamestnancov

.sponzorované .promotion .promotion

Pozreli sme sa na najnovšie a komerčne dostupné inovácie vhodné na využitie vo firmách za účelom zvýšenia bezpečnosti zamestnancov a ochrany majetku.

Inovácie v ochrane firiem a zamestnancov Spoločnosť AMS Com nielen navrhuje riešenia pre firmy, ale zabezpečuje aj servis a údržbu systémov.

predstavil nám ich Ing. Miroslav Pěčka, majiteľ spoločnosti AMS Com, ktorá sa už viac ako 25 rokov venuje slaboprúdovým systémom, ktoré spája do jedného dokonale funkčného celku. 

bezpečná ochrana areálu

„Novinkou na trhu je integrácia dronov do klasického statického kamerového systému. Len čo inteligentná kamera monitorovacieho zariadenia vyšle signál o neobvyklej aktivite, drony automaticky vzlietnu a skontrolujú areál,“ vysvetľuje Pěčka. Dron dokáže vykonávať dohľad a záznam termokamerou aj kamerou s vysokým rozlíšením súčasne. Dokáže zaznamenať pohyb osoby, dopravných prostriedkov a následne pracovník, ktorý sleduje na monitore aktivity, vie pohotovo a správne reagovať.

Pracovník dokáže vopred nastaviť trasu dronu, aby ho nemusel ovládať. V prípade nutnosti však môže prevziať nad dronom kontrolu a ovládať ho pomocou joysticku.

radar napojený na kamerový systém 

Ďalšou technológiou, ktorú je zaujímavé integrovať do bezpečnostných riešení, je radar. Ten je možné prepojiť do zabezpečovacieho aj kamerového systému. Dokáže za pár sekúnd na veľkú vzdialenosť zaznamenať pohyb objektu, nasmerovať kameru a monitorovať pohyb v želanej oblasti. Rovnako efektívne cez deň i v noci.

inovácie pre každý segment 

Miroslav Pěčka hovorí, že dnes už neexistuje segment, ktorý by nezastihli technologické inovácie.

Systémy kontroly vstupu môžu podľa pohybu osôb optimalizovať aj náklady na energie. Ak v budove nie je prítomný človek, systém vypne osvetlenie či kúrenie. 

Riešením pre ochranu majetku môže byť výstup z kamery, ktorá sleduje priestor a analytické vyhodnotenie situácie. Ak vozidlo alebo osoba vykonajú neželanú aktivitu (prekročia napr. virtuálnu čiaru, zmizne/pribudne predmet, neštandardne sa správajú – analytických pravidiel je veľa), systém vykoná vopred nastavenú aktivitu, ktorou môže byť správa na váš mobil, počítač, operátorovi či privolanie bezpečnostných zložiek, a tak ochráni váš majetok.

efektívnejšia evidencia zamestnancov

Systém kontroly vstupu ponúka viac možností využitia, než obvykle firmy poznajú. Umožňuje vstup do objektu len oprávneným osobám. Priložením karty pri vchode a východe sa uloží záznam s informáciou. V evidencii sú tak aj prerušenia prítomnosti na pracovisku a údaje sa dajú využiť aj pri evidencii dochádzky pracovníkov. 

Systém môže vyhodnotiť, či karta patrí osobe, ktorá ju použila, a upozorniť na zneužitie. Systém pre kontrolu vstupu môže byť integrovaný do riešení pre budovy, príjazdové cesty, areály a ich ochranu.

QR kód ako kľúč

Spoločnosť AMS Com ponúka aj softvér na generovanie QR kódov pre prístupový systém. QR kód môžete využiť v prípadoch zabezpečeného objektu, keď nemá dodávateľ či obchodný partner kartu od vašej budovy. QR kód dokážete vygenerovať a poslať návštevníkovi na mobilné zariadenie. „Databáza QR kódu obsahuje meno a všetky špecifické údaje o osobe, ktorá má vstúpiť do objektu,“ upresňuje Pěčka.

Tento spôsob má vhodné využitie aj v automatoch či zariadeniach na občerstvenie. Inovatívne QR kódy sú preto veľmi dobrou investíciou napríklad  pre fitness centrá, ktoré svojim klientom ponúkajú okrem využitia priestorov aj rôzne občerstvenie, nápoje, a tie môžu svoje QR kódy použiť okrem vstupu aj na takéto transakcie.

inovácie pre logistiku a priemyselné parky

Žiadny vodič nechce strácať čas blúdením po neznámom areáli. Inovácie pomáhajú s navigáciou kamiónov do jednotlivých hál a ich brán. Po príjazde  systém naviguje kamión podľa EČV vozidla do konkrétnej brány zobrazením informácie na displejoch umiestnených vo vhodnej výške.

Dnes je spoločnosť AMS Com progresívnou spoločnosťou s kvalifikovaným tímom pracovníkov. Vďaka tomu dokáže konzultovať a analyzovať potreby zákazníkov, poradiť im pri výbere najvhodnejšieho riešenia z pohľadu funkčnosti až po znižovanie investičných a prevádzkových nákladov. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite