Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do parku alebo na maratón. Vyberáme tie najlepšie bežecké topánky

.sponzorované .promotion

Zháňate bežecké topánky, s ktorými nabeháte tisícky kilometrov a len tak vás neomrzia? Nech už beháte po asfalte, v parku alebo po lesných cestách, poradíme vám, ktoré pánske a dámske bežecké topánky udržia krok s vaším tempom.

Do parku alebo na maratón. Vyberáme tie najlepšie bežecké topánky

na cestu alebo do lesa

Pri behu si prednostne vyberáte hladké asfaltové povrchy alebo radšej kľučkujete medzi výmoľmi a koreňmi v nespevnenom teréne? Podľa osobných preferencií si zvoľte, či je pre vaše účely vhodnejšia cestná alebo terénna bežecká obuv. Každá z nich vám svojimi vlastnosťami poskytuje maximálny komfort, nech už s behom len začínate alebo už máte v nohách pár stoviek kilometrov.

bežecké topánky, s ktorými každý kilometer stojí za to

Beháte najmä pre radosť z pohybu a maratónske ambície sa vám oblúkom vyhýbajú? Aj napriek tomu nepodceňujte výber kvalitných bežeckých topánok, ktoré vám športovanie spríjemnia. Pre rekreačný beh po meste alebo v parku siahnite po cestných topánkach s tlmiacimi schopnosťami, hladkou podrážkou a priedušnou povrchovou úpravou, vďaka ktorej sa vám noha nespotí. Pánske bežecké topánky Asics Gel Nimbus okrem dokonalého tlmenia dokážu energiu z dopadu pretaviť do každého ďalšieho odrazu, zatiaľ čo dámske tenisky Nike Zoom Pegasus Turbo oceníte predovšetkým pre ich ľahkosť.

cestné topánky, s ktorými nebudete mať nikdy dosť

Ráno si nazujete bežecké topánky a doma sa objavíte až poobede? Zháňate topánky, ktoré vás spoľahlivo dostanú na stupne maratónskych víťazov? V takom prípade potrebujete topánky, ktoré si poradia so spevneným povrchom, ale nerozhodí ich ani lesná cesta. Extrémne dôležité je tlmenie, ktoré chráni vaše kĺby pred neustálymi otrasmi. Až vám začnú dochádzať sily, oceníte tiež dokonalé odpruženie, ktoré vám uľahčí každý krok. Inovatívne bežecké topánky Asics, dostupné v pánskom aj dámskom prevedení, sú navyše vybavené ergonomicky tvarovanou podošvou, ktorá minimalizuje stratu vydanej energie. To znie dobre, že?

bežecké topánky, ktoré vás podržia aj v náročnom teréne

Pre bežcov-dobrodruhov, ktorí radi testujú svoje schopnosti v náročnejšom teréne, sú najlepšou voľbou odpružené trailové topánky. Ich hlavnou úlohou je zaistiť vám bezpečný a pohodlný beh. Postará sa o to hrubá podrážka zabraňujúca pošmyknutiu na nerovnom povrchu a odolný vrchný materiál, ktorý udrží vašu nohu v sucho a teple aj v nepriaznivom počasí. Pamätajte ale na to, že čím účinnejšie membrána bráni prieniku vody, tým menej je priedušná a v počas teplých dní tak zabraňuje odvetrávaniu. Medzi najobľúbenejšie trailové topánky patria Salomon Speedcross 4.

výber bežeckých topánok nepodceňte

Výber toho správneho páru bežeckých topánok je individuálna záležitosť. Preto si topánky, než s nimi prvý krát vybehnete von, najskôr vyskúšajte na predajni alebo doma. Nebojte sa obuť topánky o číslo väčšie, než bežne nosíte. Myslite na to, že pri dlhšom behu vám noha opuchne a priestor navyše s radosťou uvítate. Skontrolujte si tiež dĺžku a kvalitu šnúrok, nech sa po každom ubehnutom kilometri nemusíte zastavovať a priťahovať ich.

Určitú predstavu o tom, aké bežecké topánky by sa vám páčili, si môžete urobiť aj z pohodlia vášho domova. Stačí sa na Heureka.sk inšpirovať najobľúbenejšími produktami.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite