Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako si zjednodušiť vybavenie trvalého alebo prechodného pobytu?

.sponzorované .promotion

Podľa štatistík z Eurostatu dalo približne 11,1 % obyvateľstva EÚ až 40 % alebo viac svojho disponibilného príjmu na bývanie financovaného formou úverov a pôžičiek. Každým rokom ale ceny a nároky rastú, takže zadlžovanie domácností sa zvyšuje.

Ako si zjednodušiť vybavenie trvalého alebo prechodného pobytu?

pre niekoho môže byť potom získanie a udržanie si svojho vlastného domova alebo trvalého pobytu náročnejšie. Preto sa pýtame, či je to možné riešiť aj inak?

zrušenie povinnosti hlásenia neznamená, že nepotrebujete súhlas

Strechu nad hlavou vám asi len tak niekto neposkytne. Predsa len, každá nehnuteľnosť má svoje náklady spojené s jej prevádzkou a údržbou. Potom vám ostáva riešiť bývanie už len formou prenájmu. 

Za mesačný poplatok a dohodnutú sumu máte oprávnenie využívať po určitý čas konkrétne priestory. Nikdy to však nebude vaše vlastné bývanie, čo znamená, že aj získanie prechodného alebo trvalého pobytu v konkrétnom regióne už nebude tak jednoduché. 

Ak ste sa zdržovali, možno z pracovných dôvodov, mimo miesta svojho trvalého pobytu viac ako 90 dní, bolo povinnosťou nahlásiť si na úrade prechodné bydlisko. Dnes to už neplatí, čo však ale neznamená, že máte po starostiach. Na jeho získanie stále potrebujete súhlas majiteľa nehnuteľnosti.

vyriešiť to môže evidenčný charakter pobytu

Prechodný pobyt vás oprávňuje na rôzne výhody občana daného mesta alebo obce. Na jeho udelenie ale potrebujete súhlas vlastníka nehnuteľnosti. Ak to nie je reálne, môžete požiadať o prechodný pobyt evidenčného charakteru spoločnosť, ktorá má  na to určené a vyhradené priestory. 

Evidenčná forma bydliska s adresou, ktorú však už môžete na vyššie spomenuté účely bez problémov využiť. Získate tak vlastnú schránku, do ktorej si môžete nechať posielať všetku dôležitú poštu a vybaviť si na úrade zmenu prechodného alebo nového trvalého pobytu aj v občianskom preukaze. 

výhody plynúce z registrácie 

Vlastné registračné sídlo pre osobné účely. Prístup do online evidenčného a elektronického systému, kde sledujete a riadite svoju poštu, doručenú na danú adresu. 

O každej zásielke vás informuje SMS alebo e-mail, tak ako si to nastavíte! V správe sa dozviete, od koho zásielka je  a akú má hmotnosť. Overiť si všetko môžete fotografiou, prípadne vám môžu po dohode poštu priamo naskenovať do správy, vďaka čomu vidíte aj obsah správy. 

S novým štatútom občana konkrétneho mesta získate aj mnohé iné výhody. Vaše deti môžete prihlásiť do škôlky alebo školy. Vyhľadáte si poisťovňou zazmluvneného lekára, využívate zľavy na parkovanie a iné.

Ak vám neschválili hypotéku alebo nemáte súhlas majiteľa bytu na prechodný pobyt, ktorý by vám mnohé veci a život v meste uľahčil, vyskúšajte našu ponuku, ktorú v priebehu času určite neraz oceníte nielen vy, ale aj vaši najbližší. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite