Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jeseň bude na zaujímavé filmy naozaj bohatá

.sponzorované .promotion

Ako to už tradične býva, po lete ožíva počas mesiacov október a november jesenná filmová sezóna, ktorá prinesie zaujímavé tituly.

Jeseň bude na zaujímavé filmy naozaj bohatá Thinkstock

tohtoročné leto bolo naozaj bohaté na rôzne zaujímavé filmy a to najmä z akčného žánru. O nič horšia ale nebude ani jeseň, no treba mať na pamäti, že tie najlepšie filmové skvosty sú stále ešte len pred nami. Dnes sa pozrieme na to, čo zaujímavé v kinách premietajú aktuálne, ale aj to, aké filmové novinky vás najbližšie čakajú v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch.

na čo môžete ísť už teraz

Aktuálne sa v kinách premietajú tak komédie, ako aj filmy určené čisto pre detské publikum alebo pre ženy. Zaujímavým je animovaný film, či skôr rozprávka, Bociany. Autori filmu vsadili na to, čo platí na detského diváka posledné roky a to najmä prepracovaná grafika s dôrazom na detail a veľké oči animovaných postavičiek.

Pre ženy je určené pokračovanie príbehu večne neúspešnej romantičky Bridget Jonesovej. Najnovší počin sa volá Dieťa Bridget Jonesovej, kde si zahrá napríklad znova sympatický Colin Firth. Niet asi iného filmu, ktorý by natoľko priťahoval ženské publikum, ako práve Denník Bridget Jonesovej a toto voľné pokračovanie je doslova odsúdené na úspech.

Režisér Tim Burton vie vytvoriť majstrovské dielo a nezabudnuteľným bude aj jeho najnovší film zvaný Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej. Ak sa tešíte na perfektný scenár a najmä výlet do sveta kúziel a fantázie, tento sfilmovaný knižný bestseller určite uspokojí všetky vaše predstavy a sny.

najväčší ťahák budú Inferno a Anthropoid

Najväčším ťahákom tohtoročnej jesennej sezóny bude v našich kinách bezpochyby film Inferno. Ide o voľné pokračovanie, v ktorom sa znova raz pozrieme do sveta slávneho symbolistu Roberta Langdona, ktorý už pátral po tajomstve skutočného života Ježia v Da Vinciho Kóde, ale napríklad aj zachraňoval svet v Anjeloch a Démonoch.

Oscarový režisér Ron Howard podľa prvých záberov z trailerov nezostal nič dlžný svojej povesti a vytvoril podľa knižnej predlohy jeden z najzaujímavejších filmov tohto roka. V hlavnej úlohe sa znova predstaví Tom Hanks, ktorý akoby posledné roky na filmovo plátne nezostarol ani o minútu.

Vojnový film mixnutý s thrillerom, to je Anthropoid. Sean Ellis sa rozhodol sfilmovať nám blízku tému a to zavraždenie protektora Čiech a Moravy Reinharda Heydricha. Jozef Gabčík a Jan Kubiš sú hrdinovia, ktorí sa zapísali do histórie druhej svetovej vojny nezmazateľným písmom, no prakticky až do teraz bol ich čin viac lokálnou záležitosťou, ako celosvetovou.

Práve pripravovaný film to má zmeniť a to aj vďaka bravúrnemu spracovaniu jednej z najvýznamnejších udalostí českých a slovenských dejín. Vo filme si zahralo aj niekoľko českých a slovenských hercov a bol natočený v koprodukcii Veľkej Británie, Česka a Francúzska.

akcia, dráma aj fantasy

V najbližších dňoch a týždňoch budú naše kinosály zaplnené aj nadšencami akcie. Ak chcete patriť medzi nich, odporúčame vám pozrieť si film Jack Reacher: Nevracaj sa v hlavnej úlohe s Tomom Cruisom. Kto má radšej pomalší dej, toho zaujme film Účtovník s Benom Affleckom. Dobrodružný a fantasy žáner bude na jeseň zastúpený filmom Doctor Strange, kde sa predstaví vychádzajúca hviezda Benedict Cumberbatch.

lepšie raz vidieť ako stokrát počuť

Ak chcete nielen vedieť, ale aj vidieť, aké filmy nás v blízkej budúcnosti čakajú, a to nielen teraz na jeseň, ale napríklad aj na zimu, pravidelne by ste mali sledovať internet. Viaceré známe portály sa venujú tematike filmov, pričom medzi nimi sa nachádza napríklad aj portál Najky.sk, ktorý sa venuje zaujímavostiam, kultúre, celebritám aj iným novinkám na pravidelnej dennej báze.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite