Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Gorila.sk odporúča: Knižné novinky, o ktorých sa hovorí

.sponzorované .promotion

Tvrdíte, že čítanie kníh je váš najväčší relax, ale nemáte čas hľadať nové „kúsky“? Už nemusíte hľadať, Gorila.sk pre vás vybrala knihy, ktoré je zážitok čítať.

Gorila.sk odporúča: Knižné novinky, o ktorých sa hovorí

Časy zo second-handu (Svetlana Alexijevič)

Nová kniha od držiteľky Nobelovej ceny za literatúru Svetlany Alexijevič.

Kniha Časy zo second-handu prináša pohľad na spoločenské a dejinné zmeny, ktoré vo výraznej miere ovplyvňujú osudy obyčajných ľudí. Kniha odkrýva bývalé sovietske impérium, ktoré začína v gorbačovskej ére a končí pri Lukašenkových manévroch v bieloruskom Minsku.

Nežná fatamorgána (Dominik Dán)

Fenomén pokračuje – knižná novinka od najpredávanejšieho slovenského spisovateľa Dominika Dána.

V poradí tretí príbeh z obdobia novembra 1989 a detektívnych začiatkov Richarda Krauza. Na obzore je revolučný november 1989, kedy sa spoločenské pomery menia zo dňa na deň. Na námestí sa stretávajú ľudia túžiaci po zmene, no v eufórii zanikne výkrik, že jeden z nich je surový vrah.

O krok vpredu (Henning Mankell)

Severská krimi, ktorej pokračovanie už spisovateľ nenapíše.

Keď v predvečer letného slnovratu niekto zavraždí na odľahlej lúke trojicu tínedžerov hrajúcich LARP, začína vyšetrovanie, počas ktorého prichádza o život i hlavný inšpektor Svedberg - jeden najdôveryhodnejších Wallanderových kolegov. Pátrania po páchateľovi môže začať.

Chlapec na vrchole hory (John Boyne)

Vojna očami dieťa, ktoré si vyberie nesprávny vzor – Adolfa Hitlera.

Hlavná postava príbehu Pierrot, to v živote nemal ľahké. Predčasná smrť oboch rodičov zasiahla Pierrota natoľko, že počas dospievania sa s touto stratou nevyrovnal. Zásadná zmena prichádza s tetou Beatrix, gazdinou horského sídla Adolfa Hitlera, ktorá bola v presvedčení o záchrane synovca.

Stratený svet (Conan Doyle Sir Arthur)

Edícia STOPY v novom prevedení.

Kniha Stratený svet je príkladom dobrodružného románu, ktorý inšpiroval mnohé generácie čitateľov. Príbeh vás prenesie do juhoamerickej džungle, v ktorej údajne žijú prehistorické tvory. Začínajúci novinár Malone sa prihlási k výprave výstredného profesora Challengera a dobrodružstvo môže začať!

Stopárov sprievodca galaxiou (Douglas Adams)

Jedinečné kompletné vydanie päťdielnej trilógie.

Aj sci-fi môže byť vtipné. Už niekoľko rokov nás o najvtipnejšej sci-fi série na svete presvedčia Stopárov sprievodca galaxiou. Na 1040 stranách nájdete kompletnú sériu o dobrodružstvách Forda Perfecta a Arthura Denta, ktorých vzájomné priateľstvo si obľúbilo tisícky čitateľov.

Alica v krajine zázrakov (Lewis Carroll)

Najkrajšie vydanie knihy na svete vďaka Slovákovi.

Kto by nepoznal príbeh z pera Lewisa Carrolla? Zvedavú Alicu, ktorá vstúpi do krajiny zázrakov a zažíva chvíle strachu a radosti, môžeme vidieť v rôznych ilustráciách kníh. Najkrajšie vydanie na svete spracoval slovenský umelec Dušan Kállay.

Knihy za zvýhodnenú cenu si môžete zakúpiť na www.gorila.sk

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite