Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Inovácie v sanitárnej technike šetria prírodu a zvyšujú pohodlie

.sponzorované .promotion

Vďaka technologickému rozmachu v posledných rokoch prešlo sanitárne vybavenie výraznými zmenami. Tie dramaticky zvýšili užívateľské pohodlie, hygienický komfort a tiež prispeli k úsporám vody, energie a financií. Čo môžete očakávať od inovatívneho vybavenia?

Inovácie v sanitárnej technike šetria prírodu a zvyšujú pohodlie

 Vysoká odolnosť povrchov

Kúpeľňové prostredie je známe svojimi špecificky náročnými podmienkami. Sanitárne vybavenie musí ustáť vlhkosť, časté striedanie teplôt, ale aj neustály kontakt s vodou či chemikáliami (vrátane kozmetiky, líčidiel, mydiel či lakov na vlasy). Nečistoty a vodný kameň sú dennou hrozbou, ktorú je potrebné zvládnuť. Z tohto dôvodu boli vyvinuté špeciálne ochranné vrstvy, ktoré chránia povrchy pred poškodením, a zároveň zefektívňujú údržbu. Výhodou je, že tiež sťažujú usadzovanie a množenie nežiaducich mikroorganizmov.

Bezpečie na prvom mieste

Medzi ďalšie technológie, ktoré významným spôsobom zasiahli do oblasti sanitárneho vybavenia, sú bezpečnostné prvky. Kompozitné materiály sprchových vaničiek sú vďaka svojej štruktúre napríklad protišmykové, termostatické batérie sú potom vybavené bezpečnostnou poistkou, ktorá bez manuálneho uvoľnenia znemožňuje pretočiť teplotu vody na viac ako 38 °C. Za zmienku určite stoja technológie, ktoré udržujú povrchy vodovodných batérií vždy dostatočne chladné. Riziko obarenia je teda výrazne znížené. Produkty vybavené bezpečnostnými technológiami nájdete na e-shope Sanitino.

Inteligentné toalety

Veľkou témou súčasnosti je tiež šikovný prístup k životnému prostrediu a prírodným zdrojom. A medzi tie bezpochyby patrí voda. Zásadným miestom spotreby vody je toaleta, preto sa týmto smerom upína pozornosť mnohých výrobcov, ktorí zdokonaľujú splachovanie aj spôsob jeho ovládania. Moderné technológie dokážu výrazne znížiť spotrebu pri jednom spláchnutí, a to bez negatívneho dopadu na očistu a hygienu. Za týmto počinom stoja nové spôsoby splachovania, ktoré využívajú ako tlačidlá pre dvojčinné splachovanie, tak aj nové spôsoby práce s vodnými prúdmi pri procese spláchnutia.

Relaxácia s úsporou vody

Ďalším rizikovým miestom z hľadiska spotreby vody je sprcha. Aj v tomto smere sa využívajú moderné technológie a inovatívne prístupy. Prvým krokom je stávka na sprchové sety, ktoré obsahujú ECO prevádzku. Zatiaľ čo vodovodné batérie regulujú prietok vody či maximálnu teplotu vody, sprchové hlavice pracujú s ekologickými prúdmi. V prípade ekologických prúdov sa do vodných kvapiek primiešava vzduch. Kvapky sú potom plnšie, menej sa rozstrekujú a ľahšie spláchnu nečistoty. Navyše vynikajú jemnosťou a uchovávajú maximálny komfort pri podstatne zníženej spotrebe vody. Po sprchovacích setoch s eko prevádzkou sa môžete poobzerať na e-shope Sanitino.

Moderné technológie vylepšujú aj design

Vďaka novým materiálom, ale aj spôsobom spracovania sanitárneho vybavenia, dochádza k inovatívnemu prístupu aj na poli designu. Tvary sa stávajú odvážnejšie, minimalizmus je dotiahnutý k dokonalosti. Klasické línie vynikajú presnosťou. Esteticky príťažlivé produkty skvele zapadnú do moderných domácností, ale potešia aj v tých, ktoré sú vyladené v klasickom štýle. Inšpirovať sa môžete na e-shope Sanitino.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite