Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Svetoví ekonomickí lídri sa stretávajú na 12. ročníku GLOBSEC Tatra Summitu na Štrbskom Plese

.sponzorované .promotion

Generálny tajomník OECD, zástupcovia Európskej komisie, rôzni ministri hospodárstva a financií, či guvernéri národných bánk členských krajín EÚ sa koncom tohto týždňa stretávajú na Štrbskom Plese, aby diskutovali o politických riešeniach, ktoré posilnia hospodársky rast. Témou tohto ročníka je Formovanie ekonomického rastu.

Svetoví ekonomickí lídri sa stretávajú na 12. ročníku GLOBSEC Tatra Summitu na Štrbskom Plese SITA/GLOBSEC Grand hotel Kempinski High Tatras počas prvého dňa 10. ročníka medzinárodnej konferencie Globsec Tatra Summit 2021 vo Vysokých Tatrách, 8. október 2021.

tento rok sa GLOBSEC Tatra Summit zameriava na celosvetovú ekonomiku a výzvy, ktoré ju v roku 2024 čakajú. Tento už 12. ročník, ktorý sa uskutoční medzi 6. a 8. októbrom sa koná v kritickom období. Viac ako 200 osobností, vrátane ministrov financií a hospodárstva, biznismenov a predstaviteľov medzinárodných organizácií sa stretávajú aby spoločne diskutovali o súčasných ekonomických výzvach, vrátane vplyvu menovej politiky a energetickej autonómie na bezpečnosť Európy, financovanie infraštruktúrnych projektov a inovácie v strednej a východnej Európe, nehovoriac o témach súvisiacich s podporou a obnovou Ukrajiny.

Medzi najvýznamnejších hostí patrí Mathias Cormann, generálny tajomník Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD); Valdis Dombrovskis, výkonný podpredseda Európskej komisie; a Daren Tang, generálny riaditeľ Svetovej organizácie duševného vlastníctva.

Tatra Summit je jednou z najvýznamnejších platforiem pre zástupcov zo strednej a východnej Európy, aby diskutovali o nevyhnutných opatreniach a politikách na efektívne riadenie ekonomickej situácie Európy, ktorá je ohrozená recesiou a negatívnymi predpoveďami na rok 2024.

"Vojna na Ukrajine predstavuje bod zvratu pre strednú a východnú Európu a stavia ju do centra diania. Ekonomické dôsledky konfliktu menia podmienky a princíp fungovania globálnej ekonomiky. V tomto kontexte by mala byť stredná a východná Európa kľúčová pri formovaní budúcej stratégie Európskej Únie pre pomoc členským štátom po pandémii a vojne. Preto je dôležité, aby boli vypočuté perspektívy regiónu," komentoval prezident GLOBSECu Róbert Vass.

Dvanásty ročník GLOBSEC Tatra Summitu sa aj tento rok opäť uskutoční na Štrbskom Plese. V neformálnom a pohostinnom prostredí Vysokých Tatier sa stal neoddeliteľnou súčasťou stretávania sa najvyšších politických a európskych predstaviteľov, expertov a významných biznismenov.

GLOBSEC Tatra Summit, druhá najväčšia vlajková loď GLOBSECu sa koná už od roku 2011. Odvtedy navštívilo Slovensko mnoho slávnych mien, akými sú Kristalina Georgieva, Margrethe Vestager, Olaf Scholz, Donald Tusk, José Ángel Gurría, Wolfgang Schäuble a iní.  Strategickým partnerom tohtoročného GLOBSEC Tatra Summitu je Národná banka Slovenska.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite