Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Až podľa pätiny Slovákov by vláda mala navrhnúť odchod z NATO

.sita .slovensko

Prieskum uskutočnila agentúra AKO pre televíziu JOJ 24.

Až podľa pätiny Slovákov by vláda mala navrhnúť odchod z NATO unsplash

pätina, konkrétne 20,3 percenta, obyvateľov Slovenska je názoru, že by mala budúca vláda navrhnúť vystúpenie SR z NATO. Z toho 11 percent respondentov si myslí, že by to vláda mala spraviť určite, a 9,3 percenta sa domnieva, že by to asi mala spraviť. 

Až 73,2 percenta opýtaných si myslí, že by budúca vláda nemala navrhnúť vystúpenie SR z NATO, z čoho 58,8 percenta si myslí, že by to vláda určite nemala spraviť a 14,4 percenta respondentov tvrdí, že by to asi nemala spraviť. Posúdiť to nevedelo 6,1 percenta respondentov. 

Vyplynulo to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu televízie JOJ 24 Volebná encyklopédia Slovenska. Agentúra vykonávala prieskum od 7. do 14. augusta na vzorke 1 000 respondentov.

Ako z prieskumu ďalej vyplynulo, respondenti, ktorí si myslia, že by slovenská vláda mala navrhnúť vystúpenie z NATO, sú ľudia vo veku 50 - 65 rokov, ľudia s najnižším vzdelaním bez maturity, obyvatelia Trenčianskeho, Banskobystrického a Nitrianskeho kraja, výrazne nadpriemerne voliči strán Republika, Slovenská národná strana, Smer-SD a nadpriemerne aj Sme rodina.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite