Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Post Bellum štartuje kampaň #Strážcovia demokracie

.sita .slovensko

Post Bellum konštatovalo, že na to, aby sa niekto stal strážcom demokracie stačí málo, a to ísť voliť.

Post Bellum štartuje kampaň #Strážcovia demokracie post bellum

občianske združenie (OZ) Post Bellum štartuje kampaň #Strážcovia demokracie. Jej cieľom je zmobilizovať demokraticky zmýšľajúcich ľudí, aby išli voliť a ochránili tak demokraciu pred likvidáciou populistami a fašistami. Ako uviedlo Post Bellum v tlačovej správe, so znepokojením sledujú napádanie princípov a hodnôt demokracie zo strany niektorých politických subjektov, politikov, ale i občanov. „Post Bellum sa tentokrát nezameralo iba na obete totalitných režimov, ale aj na to, čo im predchádzalo: postupné okliešťovanie demokracie a posledné voľby, ktoré ešte boli slobodné – aby sa história neopakovala a nám sa nestalo, že posledné slobodné voľby budú 30. septembra 2023," uviedlo OZ.

Post Bellum konštatovalo, že na to, aby sa niekto stal strážcom demokracie stačí málo, a to ísť voliť. „Dokráčať do neďalekej volebnej miestnosti, vziať si volebné hárky, vybrať stranu, ktorá háji záujmy demokracie a zakrúžkovať preferovaných kandidátov," vysvetlilo OZ a doplnilo, že jediným potrebným nástrojom je obyčajné pero. „#StrazcoviaDemokracie to dnes majú jednoduché," konštatuje Post Bellum, no poznamenáva, že to tak nebolo vždy.

„V minulosti museli #StrazcoviaDemokracie bojovať za slobodu a demokraciu so skutočnou zbraňou v ruke – tak ako naši starí a prastarí rodičia počas Slovenského národného povstania," vraví riaditeľka Post Bellum SK Sandra Polovková. Vysvetľuje, že cieľom kampane je postaviť do kontrastu práve jednoduchosť toho, čo môžeme v súčastnosti všetci urobiť pre obranu demokracie s tým, aké veľké obete museli priniesť naši predkovi, keď demokraciu stratili a museli ju opätovne vybojovať.

Účasť vo voľbách plánujú #Strážcovia demokracie pripomínať verejnosti až do volieb v online priestore, napríklad prostredníctvom sociálnych sietí, influencerov či cez zbierku na Startlabe. Taktiež to chcú robiť skrz výstavu v Galérii 19 v Bratislave i cez workshopy na školách pre študentov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite