Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Väčšina občanov má názor, že vláda by mala viac bojovať proti dezinformáciám a hoaxom

.tasr .slovensko

Vyplynulo to z prieskumu agentúry Ako pre reláciu televízie Joj24 Volebná encyklopédia Slovenska. Agentúra vykonávala prieskum od 7. do 14. augusta na vzorke tisíc respondentov.

Väčšina občanov má názor, že vláda by mala viac bojovať proti dezinformáciám a hoaxom TASR/Michal Svítok

prevažná väčšina občanov Slovenska je názoru, že by mala vláda viac bojovať s dezinformáciami a hoaxami. 66,2 percenta respondentov si myslí, že by vláda mala určite bojovať s dezinformáciami určite, pričom 16 percent opýtaných uviedlo, že by asi mala viac bojovať s dezinformáciami a hoaxami. 

Ako z prieskumu ďalej vyplynulo, 13,1 percenta občanov Slovenska je názoru, že by budúca vláda nemala viac bojovať s dezinformáciami a hoaxami, z čoho 5,6 percenta si myslí, že by to vláda nemala určite robiť, 7,5 percenta opýtaných uviedlo, že by asi nemala. Tí, ktorí si myslia, že budúca vláda by mala viac bojovať s dezinformáciami a hoaxami, sú skôr vzdelanejší ľudia, obyvatelia Banskobystrického, Žilinského a Košického kraja, takmer všetci voliči hnutia Progresívne Slovensko a nadpriemerne tiež voliči strany Sloboda a Solidarita, Kresťanskodemokratického hnutia, hnutia Sme rodina a strany Hlas-SD.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite