Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obvineného advokáta Františka P. prepustili zo zadržania na slobodu

.tasr .slovensko

Obvinený je z korupčných trestných činov.

Obvineného advokáta Františka P. prepustili zo zadržania na slobodu unsplash

obvinený advokát František P. bude stíhaný na slobode. O jeho prepustení zo zadržania rozhodla v nedeľu sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Rozhodnutie nie je právoplatné, sťažnosťou prokurátora sa bude zaoberať Najvyšší súd (NS) SR. TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Bednáriková.

Prokurátor navrhoval vzatie obvineného do tzv. preventívnej väzby pre obavy z pokračovania v trestnej činnosti. O sťažnosti prokurátora proti prepusteniu obvineného zo zadržania by mal rozhodovať Najvyšší súd SR 6. septembra o 13.00 h.

Advokát František P. bol zadržaný v rámci policajnej akcie s krycím názvom Corrumpere 1. Obvinený je z korupcie. Trestnej činnosti sa mal podľa polície v minulosti dopustiť v súvislosti s vybavovaním prepustenia väzobne stíhaných osôb na slobodu.

Spolu s Ľubomírom A. a Ľubomírom T. čelí František P. aj obžalobe z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vydierania, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a zločinu podplácania. Prípad sa blíži na banskobystrickom pracovisku ŠTS k záveru.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite