Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prieskum ukazuje, že voľby by v auguste vyhral Smer-SD, nasledovalo by PS

.tasr .slovensko

Republiku a Hlas-SD by volilo zhodne 10 percent opýtaných a ďalej by sa dostali do parlamentu aj SASKA, KDH, Sme rodina a SNS.

Prieskum ukazuje, že voľby by v auguste vyhral Smer-SD, nasledovalo by PS SITA/Diana Černak

ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v auguste, vyhral by ich Smer-SD so ziskom 20,2 percenta. Na druhom mieste by skončilo Progresívne Slovensko (PS) so 17,6 percenta hlasov. Republiku a Hlas-SD by volilo zhodne 10 percent opýtaných. Vyplýva to z volebného modelu, ktorý vytvorila agentúra Median SK pre RTVS.

Do parlamentu by sa ďalej dostali SaS (7,3 percenta), KDH (6,7 percenta), Sme rodina (5,8 percenta) a SNS (5,3 percenta). 

Pred bránami parlamentu by ostala koalícia OĽANO a priatelia, Za ľudí a Kresťanská únia. Získala by 6,2 percenta hlasov, no ako koalícia troch strán potrebuje na postup do parlamentu aspoň sedem percent. Potrebných päť percent by nezískali ani Demokrati (4,1 percenta) či ĽSNS (2,4 percenta). Iné kandidujúce strany by podľa prieskumu volilo menej ako dve percentá voličov.

Smer-SD by v parlamente získal 37 kresiel, PS 32 a Hlas-SD s Republikou 18. S 13 poslancami by v NR SR bola SaS a KDH by malo 12 poslancov. SNS a Sme rodina by obsadili zhodne po desať kresiel.

Prieskum sa konal od 21. do 24. augusta na vzorke 1005 respondentov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite