Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NAKA zadržala advokáta Františka Poláka

.tasr .slovensko

Národná kriminálna agentúra ho zadržala v rámci policajnej akcie Corrumpere 1. Obvinený je z korupcie

NAKA zadržala advokáta Františka Poláka facebook/polícia sr

národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v rámci policajnej akcie Corrumpere 1 Františka P. Obvinený je z korupcie. TASR to potvrdili z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

„Zadržaná osoba je obvinená z toho, že sa mala v minulosti dopustiť korupčnej trestnej činnosti, a to v súvislosti s vybavovaním prepustenia väzobne stíhaných osôb, ktoré boli vzaté do väzby,“ priblížila polícia s tým, že išlo o prípad s krycím názvom Média, ktorý vyšetrovala NAKA v rokoch 2017 až 2021.

Advokát okrem tohto obvinenia čelí s Ľubomírom A. a Ľubomírom T. obžalobe z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vydierania, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a zločinu podplácania. Obvinili ich v rámci policajnej akcie Babylon. Prípadom sa zaoberá banskobystrické pracovisko Špecializovaného trestného súdu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite