Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenská teroristka nakoniec ostáva vo väzbe

.sita .slovensko

Dnes o osude Renáty D. rozhodol Najvyšší súd.

Slovenská teroristka nakoniec ostáva vo väzbe SITA/Diana Černáková

renáta D., ktorá je obvinená z podpory terorizmu, ostane nakoniec vo väzbe. Ako informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová, senát na dnešnom neverejnom zasadnutí zrušil na základe sťažnosti prokurátora skoršie rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu o prepustení obvinenej a rozhodol o jej ponechaní vo väzbe aj po podaní obžaloby. Zároveň väzbu nenahradil inými miernejšími prostriedkami.

Renáta D. je stíhaná pre trestné činy ohrozenia mravnej výchovy mládeže, založenia, zosnovania a podporovania teroristickej skupiny a vojnového bezprávia. Obvinenú na Slovensko dopravili z Iraku vládnym špeciálom v rámci repatriácie slovenských občanov. 

Podľa medializovaných informácií predtým žila v Sýrii, kam prišla z Egypta za svojím manželom, údajným členom teroristickej organizácie ISIS. Na Slovensko dopravili aj dve deti obvinenej, ktoré sú momentálne v starostlivosti štátu. Samotná obvinená je od februára tohto roku vo väzbe.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite